Een nieuwe HIT-plaats met vier te gek gave kampen!

Beleef grenzeloos gave avonturen, bij de HIT in Heerenveen! Bij de allernieuwste HIT-plaats van Nederland stonden in het Paasweekend van 2019 vier fanatieke stafteams en een enthousiast C-team klaar om jou een onvergetelijke HIT te laten beleven! Je kon voor de wind gaan op de Friese meren, een tocht maken per auto langs de Friese Elfsteden, zwerven door de bossen met de Grijze Jagers, of slapen in je zelf getimmerde hut. In Heerenveen kon het! Was je er in 2019 niet bij? Geen nood! In het Paasweekend van 2020 kun je ons opnieuw bezoeken in het hoge noorden! Dus Oant Sjen van 11 tot 13 april 2020 bij HIT Heerenveen!

Welpen

Beginnen jouw handen te jeuken bij het idee van het slepen met hout, het priegelen met spijkers en het slaan met hamers? Word jij warm bij het idee om samen met nieuwe vrienden een creatief onderkomen in elkaar te timmeren? Dan is Spijkervast jouw kamp! Op dit kamp kan je je fantasie de vrije loop laten. Maak je een fantastisch pallethuis? Geef je het nog een leuk kleurtje? Aan jou de keuze. Als je bouwwerk stevig genoeg is kan je er zelfs in slapen! Tel daar bij op een aantal leuke activiteiten die je met doe-groep doet. Al deze ingrediënten staan garant voor een te gek kamp tijdens Pasen!

Scouts

Denk jij bij Fryslân meteen aan zeilen? Stap in een schuitje, steek elkaar de loef af en kijk of het jou ook voor de wind zal gaan. Een weekend lang, samen met je scheepsmaatjes, verzeild raken op de mooiste Fryske Marren bij de HIT Sail Fryslân. Weet je nog niet hoe je alle zeilen kan bijzetten? Wees maar gerust, we zetten je niet direct met de kloten voor het blok; HIT Sail Fryslân is er voor alle scouts, ook als er nog geen land mee te bezeilen is.

Explo's

Denk jij dat je het aan kan om een Grijze Jager te zijn? Kun jij ongezien door het bos sluipen en feilloos het doel raken met pijl en boog? Of ben je beter in het coderen van berichten en het verzinnen van een tactiek om een kasteel te veroveren? Tijdens deze HIT zullen al deze vaardigheden geoefend en getest worden. Je zal boogschieten, tactische oefeningen doen, rond sluipen, je eigen eten koken op houtvuur. Je kan je beheersing van verschillende vaardigheden trainen, en je conditie testen. Over het paasweekend zal jij beoordeeld worden, en aan het einde zal een oordeel geveld worden: ben jij een echte waardige Jagers Leerling? Wij nodigen je graag uit om het gehele weekend als een Grijze Jager rond te lopen in de Heerenveense bossen, dus vergeet je mantel niet!

Roverscouts en plusscouts

Bij een HIT in Friesland kan hij eigenlijk niet ontbreken... (H)it Giet Oan, de auto-HIT over de Friese Elfstedentocht! Heb je de Elfstedenkoorts al te pakken? Want in 2019 is hij er wel hoor, de Tocht der Tochten! Met de auto gaan jullie in teams van 2 de Elfstedentocht rijden. We komen door de Friese Elfsteden en dat is een fantastich mooie tocht. En natuurlijk doen we ook nog wat activiteiten, zoals Crazy 88 of een pubquiz.

HIT Sail Fryslan Actiefoto 2019Spijkervast Actiefoto 2019 Grijze Jagers Uitreiking Eikenblad 2019 HIT Giet Oan Actiefoto 2019

Ben je al enthousiast geworden?

Wat je ook gaat doen, bij de nieuwste HIT locatie van Nederland gebeurt het!

Tot ziens in Friesland, 11-13 april 2020!

TwHITter mee! #HIT2019

Handig om te weten

december 2018: HIT-courant online
27 januari 2019: Opening inschrijving