De InterHITy is dit jaar voor de deelnemers al begonnen voor ze aankwamen op de startlocatie. Ze hebben namelijk een filmpje moeten maken om hun team voor te stellen. Daarnaast moesten ze door middel van een puzzel op te lossen achter de startlocatie komen.  

Startend in Mook zullen ze gedurende het hele weekend door heel Nederland gaan rijden aan de hand van allerlei puzzels. Tijdens de routes is er ook een puntentelling. Het gaat er om de minste kilometers te rijden. Tijdens de route en de posten kunnen minkilometers verdiend worden. Wie aan het einde het minste kilometers heeft gereden, wint.  

Dit jaar is het thema ‘At the movies’, alle routes staan in het teken van films. Vrijdag waren de superhelden aan de beurt. Bij de posten moesten ze met strijden tegen de vijand door te boogschieten op een kussen met daarop een afbeelding van Crossfire. Bij de volgende post moesten ze als Superman een parcours afleggen. De Superman, met natuurlijk een prachtig Supermanpak, mocht de grond niet raken. De teamgenoten moesten diegene dus over en onder alle obstakels helpen.  

Bij de posten kwamen we verschillende groepjes tegen, waaronder MaCoDa+. Marjon, Colette en Daphne deden vorig jaar al mee onder de naam MaCoDa, dit jaar ging Bert ook voor het eerst mee. Daarom werd de + toegevoegd aan de naam, althans, volgens de dames. Volgens Bert was dat omdat hij het enige positieve was aan hun team. Dikke lol hadden ze in ieder geval wel. Ze vinden de HIT heel leuk, met een toffe organisatie, behoorlijk pittige puzzels en het wedstrijdelement motiveert hen goed.  

Even later kwam VPV3 on the road binnen, bestaande uit Sander, Mark 2.0 (die eigenlijk Jordi heette) en Pieter. Ook zij hadden moeite met de puzzels, of kwam het nou meer omdat Pieter moeite had met klokkijken. Volgens hen moest je wel wat over Batman weten, anders moest je zelf Superman zijn. Milou, Steven en Eros van Graaf Otto Awesomeness waren helaas drie keer verkeerd gereden, wat hen flink wat kilometers op had geleverd. Ze moesten dus goed hun best gaan doen op de posten! Ze hoopten nog wel dat ze dit weekend nog een keer paaseitjes mochten zoeken.  

Tot slot RV de Trekvogels, een groepje die je niet kon missen door de prachtige felgekleurde pakken. Dit is al het derde jaar dat ze mee deden, en ze hebben het erg naar hun zin. Waarom ze terug blijven komen? Dit is leuk, anders zit je met Pasen ook maar thuis... Al is die piep van die megafoon in de auto wel heel hard af en toe. Koen, Kevin, Luuk en Jeroen (a.k.a. Chees) waren snel duidelijk over hun tactiek: gewoon gas geven.

Volg ons op Facebook

TwHITter mee! #HIT2019

Handig om te weten

 

december 2018: HIT-courant online
27 januari 2019: Opening inschrijving
9 maart 2019: Sluiting inschrijving
17 maart 2019: Deelnemersinfo online
19 - 22 april 2019: HIT 2019

Wie, wat, waar?

Voor wie: Scouts van 5 tot 88 jaar
Wat: Keus uit ruim zeventig verschillende kampen
Waar: Zeven locaties in Nederland
Wanneer: 19 - 22 april 2019

kaarthitplaatsen

Wie is online

We hebben 42 gasten en geen leden online