Waarschijnlijk is het Brownsea Camp het allerprimitiefste onderdeel van de HIT Dwingeloo. De deelnemers hebben namelijk geen tent, tandenborstel en bestek mee. Ze maken dit van materialen die ze in het bos vinden. De deelnemers van dit HIT-onderdeel gaan dus echt back to basic, net zoals de padvinders die tijdens het allereerste scoutingkamp in 1907 met Baden Powell op het Engelse Brownsea Island kampeerden.

brownsea

Ook het koken wordt een hele uitdaging, want een brandertje, de pannen en zelfs de lucifers hebben Reinier, Iris, Jordy, Anne en Tjerk (Meridiaan uit Almere) thuisgelaten. Ze proberen het hout aan te steken met behulp van een fire stick. Een geduldig werkje, maar zoals altijd geldt dat de aanhouder wint. En als het vuurtje eenmaal brandt kan het eten eindelijk bereid worden. De groep uit Almere eet vanavond wraps met gehakt en groente, met eerst nog een lekker soepje vooraf. En een maaltijd waar je goed je best voor hebt gedaan, smaakt natuurlijk extra lekker!

TwHITter mee! #HIT2018

Handig om te weten

december 2018: HIT-courant online
26 januari 2019: Opening inschrijving