Het is maandagmiddag, de HIT Dwingeloo is bijna afgelopen.
Na vier dagen hiken en kamperen, zijn alle deelnemers weer terug op het labelterrein. Ze verzamelen zich rond de Sahara voor de sluiting.

sluiting 1

De sluiting van het kamp. Terwijl de drie vlaggen langzaam gestreken worden, is het stil op de Sahara. Het is net alsof iedereen even in gedachten verzonken is, denkend aan de leuke, avontuurlijke of grappige belevenissen van het weekend. Dat spannende avondspel in het bos, de oversteek op dat wiebelige vlot, de knakworstjes en de overheerlijke macaroni, het moment waarop je na een lange hikedag op het kampterrein aankomt, de gezellige lange avonden bij het kampvuur en de sterke verhalen die daar verteld werden, ’s nachts lekker lang kletsen in de tent, het klauteren over die wiebelige trappersbaan, de blarenpleisters van de EHBO, het smullen van de op houtvuur gebakken pizza, de flauwe grappen van je groepsgenoten tijdens het hiken, de pittige hagelstenenbui op zondagmiddag, de zelfgemaakte frietbuil-tentjes, het prachtige Dwingelderveld, dat er iemand over een scheerlijn struikelde… en natuurlijk de leuke medescouts die je tijdens deze HIT hebt leren kennen.
613 deelnemers, allen terugdenkend aan mooi en avontuurlijk Paasweekend.

sluiting 2

“Groep rust.” De vlaggen zijn gestreken. Het kamp is weer afgelopen, maar wat was het geweldig!
Dat wordt nog dagen nagenieten.

TwHITter mee! #HIT2018

Handig om te weten

december 2018: HIT-courant online
26 januari 2019: Opening inschrijving