De meeste Deelnemers van de Duitsland Dropping Race (DDR 2.0) komen in groepjes aan op station Boxmeer, waar ze enthousiast verwelkomd worden door de leiding. Het allereerste groepje werd al gebracht toen wij de auto nog niet uit waren. Wat bleek, ze hadden de trein gemist en waren daardoor toch maar door de ouders met auto gebracht. Maar toen hadden ze een probleem; ze waren een uur te vroeg. Nou dat is geen probleem. Loop maar naar de staf van de DDR. Uiteindelijk was de rest van het groepje ook te vroeg dus konden ze eerder starten.

De eerste vraag is of iedereen een T-shirt voor zeefdrukken bij zich heeft? Sommige trekken hem, al dan niet geholpen door de weg brengers, of wel boven uit de rugzak, of hij moet ergens heel diep uit de rugzak komen. Een meisje uit het Westen van het land, wordt de Action net over het spoor gewezen, om er gauw een te halen. Als het groepje compleet is worden ze door de leiding mee genomen voor de eerste dropping in Duitsland. Nadat de vijf groepjes vertrokken zijn, rijden wij door naar de tweede post, de natte oversteek. Door de werkstam (onze werk paarden van HIT Mook) is er over de Niers  een staalkabel gespannen, waar de deelnemers een voor een aan gekoppeld worden, om de rivier over te steken. Uiteindelijk heeft iedereen droog de overkant gehaald. Al gauw is het eerste groepje er, ze kwamen dan wel van de verkeerde kant, maar goed! Af en toe komen er nog bootjes gemaakt bij de eerste post Jan an de Fahr stroom op waarts langs? Ook twee kajakkers komen langs, één mist net voor de gein de bil van een overstekende DDR deelnemer.

TwHITter mee! #HIT2018

Handig om te weten

december 2018: HIT-courant online
26 januari 2019: Opening inschrijving