Het ruikt heerlijk op het labelterrein. Als je je neus achterna gaat, kom je al gauw bij het Kokkamp terecht. Daar worden het hele weekend door de lekkerste gerechten bereid. Tjitske van scoutinggroep Van Maasdijk uit Heereveen schrijft alle recepten netjes op in haar Kokkamp-kookboek. Gisteren heeft ze hutspot met gehakt gemaakt en vanmorgen een lekker ontbijtje. In de middag staan pizza, appeltaartjes en curryworst op het menu. 
 
Kokkamp
 
De voorbereidingen van de appeltaartjes zijn in volle gang. Het deeg wordt gekneed en de appels worden geschild en gesneden. Martin van Scouting Nienoord uit Leek heeft het schillen van de appels voor zijn rekening genomen. Dat gaat het makkelijkst met een dunschiller, heeft hij net van Tjitske gehoord, maar je moet niet uitschieten in je duim. 
 Kokkamp foto 2
 
De appeltaartjes worden in een op houtvuur gestookte oven gebakken in kleine emaillen pannetjes. Dat wordt zeker smullen! Maar of dit het állerlekkerste van het hele kamp wordt, dat durven Tjitske en Martin niet te zeggen. Ook morgen worden er nog allerlei lekkernijen klaargemaakt.