Tijdens de Vrije zwerfhike zoeken de deelnemers hun eigen overnachtingsplaats. Dat hoeft niet altijd een tent te zijn...
Zo was een groepje van de scoutinggroep Phoenix uit Tiel op de Brink van Dwingeloo familie tegengekomen. Binnen de kortste keren waren ze verzekerd van een overnachting in deze geweldige boomhut!
 
 Vrije Zwerfhike 1 boomhut
 
De groepen Sabriris en co (Emma en Iris van De Trappers Hoogezand en Iris en Sabine van de Fraeylema Slochteren) en Poar neem'n (Rico en Leon van De Voerman uit Hattum) hebben het ook goed voor elkaar. Terwijl ze aan het uitrusten waren in Diepebrug vroeg iemand of ze nog een slaapplaats nodig hadden. Verderop de weg konden ze zichzelf mooi stallen in een lege paardenbox. Daar voelden ze zich zo thuis dat ze besloten om ook de tweede nacht daar door te brengen. Onder het genot van pizza en shoarma vertellen ze hoe Iris van de Fraeylema enthousiast een oversteek over het kanaal maakte om er vervolgens achter te komen dat die post helemaal niet bij hun hike hoorde!
Hidde en Martijn van de McDonald uit Den Haag en Jasper en Kevin van de Jonkheer Baelaerts van Blokland uit Barendrecht twijfelden of ze naar een hunnebed zouden lopen of een paasvuur gingen opzoeken. Het paasvuur leek ze uiteindelijk het leukst. Zoals te zien op de foto is hun missie geslaagd.
 
IMG 20170417 WA0012