NIEUW: vijf te gek gave kampen op HIT Heerenveen!

Beleef grenzeloos gave avonturen, bij de HIT in Heerenveen! Als allernieuwste HIT-plaats van Nederland staan vijf fanatieke stafteams en een enthousiast C-team klaar om jou een onvergetelijke HIT te laten beleven! Ga je voor de wind op de Friese meren, maak je een tocht per auto langs de Friese Elfsteden, heb je het bloed van een Grijze Jager of juist dat van een all-round Superscout in je, of slaap jij de hele Pasen in jouw eigen gebouwde hut? In Heerenveen kan het! Dus zet je tas maar vast klaar en Oant Sjen van 20 tot 22 april 2019 in Friesland!

Welpen

Beginnen jouw handen te jeuken bij het idee van het slepen met hout, het priegelen met spijkers en het slaan met hamers? Word jij warm bij het idee om samen met nieuwe vrienden een creatief onderkomen in elkaar te timmeren? Dan is Spijkervast jouw kamp! Op dit kamp kan je je fantasie de vrije loop laten. Maak je een fantastisch pallet huis? Geef je het nog een leuk kleurtje? Aan jou de keuze. Als je bouwwerk stevig genoeg is kan je er zelfs in slapen! Tel daar bij op een aantal leuke activiteiten die je met doe groep doet. Al deze ingrediënten staan garant voor een te gek kamp tijdens Pasen!

Scouts

Denk jij bij Fryslân meteen aan zeilen? Stap in een schuitje, steek elkaar de loef af en kijk of het jou ook voor de wind zal gaan. Een weekend lang, samen met je scheepsmaatjes, verzeild raken op de mooiste Fryske Marren bij de HIT Sail Fryslân. Weet je nog niet hoe je alle zeilen kan bijzetten? Wees maar gerust, we zetten je niet direct met de kloten voor het blok; HIT Sail Fryslân is er voor alle scouts, ook als er nog geen land mee te bezeilen is. Heb je geen zeebenen, en ben je op zoek naar een gezellig en actief themakamp, schrijf je dan in voor De Scoutfabriek . Je zult onder andere experimenten doen in jouw zelf gebouwde lab, een stevige hike lopen door de bossen en de landgoederen van het Oranjewoud, en verschillende toffe spellen doen .... en dat alles onder de bezielende leiding van professor Frankenscout, die met jouw hulp een superscout gaat bouwen!

Explo's

Denk jij dat je het aan kan om een Grijze Jager te zijn? Kun jij ongezien door het bos sluipen en feilloos het doel raken met pijl en boog? Of ben je beter in het coderen van berichten en het verzinnen van een tactiek om een kasteel te veroveren? Tijdens deze HIT zullen al deze vaardigheden geoefend en getest worden. Je zal boogschieten, tactische oefeningen doen, rond sluipen, je eigen eten koken op houtvuur. Je kan je beheersing van verschillende vaardigheden trainen, en je conditie testen. Over het paasweekend zal jij beoordeeld worden, en aan het einde zal een oordeel geveld worden: ben jij een echte waardige Jagers Leerling? Wij nodigen je graag uit om het gehele weekend als een Grijze Jager rond te lopen in de Heerenveense bossen, dus vergeet je mantel niet!

Roverscouts en plusscouts

Bij een HIT in Friesland kan hij eigenlijk niet ontbreken... (H)it Giet Oan, de auto-HIT over de Friese Elfstedentocht! Heb je de Elfstedenkoorts al te pakken? Want in 2019 is hij er wel hoor, de Tocht der Tochten! Met de auto gaan jullie in teams van 2 de Elfstedentocht rijden. We komen door de Friese Elfsteden en dat is een fantastich mooie tocht. En natuurlijk doen we ook nog wat activiteiten, zoals Crazy 88 of een pubquiz.

Ben je al enthousiast geworden?

Wat je ook gaat doen, bij de nieuwste HIT locatie van Nederland gebeurt het!

Tot ziens in Friesland, 20-22 april 2019!