Het is bijna zover! Vanaf een nieuwe locatie in Heerenveen staan er in 2022 dertien fanatieke stafteams en een enthousiast C-team klaar om jou een onvergetelijke HIT te laten beleven! Voor de wind gaan op de Friese meren, een tocht maken per auto langs de Friese Elfsteden, crossen met je 4x4, zwerven door de bossen met de Grijze Jagers, op ontdekkingsreis met koning Redbad, slapen in je zelf getimmerde hut of je ouders meenemen voor een sportief avontuur... wat wil je nog meer? Ben jij één van de vele gelukkigen die zich voor onze HITs heeft ingeschreven? Dan Oant Sjen van 15 tot 18 april 2022, want HIT Heerenveen: daar ga je heen!

Welpen & scouts

De allerjongsten gaan aan de slag met hamers, spijkers en een enorme berg hout bij Spijkervast (8-12 jaar). In teams van zes kinderen bouwen ze samen een fantastisch pallethuis. Als het bouwwerk stevig genoeg is, mogen de welpen er zelfs in slapen! Welpen die hun ouders niet zielig alleen thuis willen laten, nemen hun ouders mee op Avon(d)/(t)uur (7-11 jaar / 21-75 jaar). Samen indoor klimmen, knopen en raadsels oplossen, en voordat ze 's avonds samen de tent in duiken, gezellig marshmallows roosteren op het kampvuur. De oudste welpen en jongste scouts die houden van sluipen, geheimtaal ontcijferen en het redden van een verdwenen prinses, gaan bij het korps Grijze Jager Junior (9-12 jaar) leren hoe het is om een echte leerling-jager te zijn. Wie bij Fryslân niet aan bos denkt, maar aan water, kan terecht bij de HIT Sail Fryslân (11-15 jaar). Drie dagen zeilen in een lelievlet, óók voor land- en luchtscouts zonder er-vaar-ing! Ook kun je in Fryslân terug in de tijd en ga je samen met je medescouts op expeditie met de Friese koning Redbad!

Explo's, roverscouts en plusscouts

Berichten coderen, boogschieten, tactische oefeningen doen. Explo's zullen hun beheersing van verschillende vaardigheden trainen en hun conditie testen. Aan het eind zal door het Korps een oordeel geveld worden, of de leerlingen waardig zijn om tot het Korps van Grijze Jager (13-17 jaar) toe te treden. En bij wie de Elfstedenkoorts alsnog is toegeslagen, doet mee aan de (H)it Giet Oan (18-99 jaar) , een autorally langs de Friese elf steden, met als doel het behalen van dat felbegeerde elfstedenkruisje.

Scouts Guide to Survival

Scouts Guideto Survival organiseert tijdens Pasen drie kampen voor scouts, explo's en 18+ scouts waarbij je je eigen scoutingskills kan testen. Ben jij een overlever? Wil jij doormiddel van een survivalspel uit het niets een fantastisch kampement bouwen? Dan is Scouts Guideto Survival iets voor jouw!

PIO

De mastworp, welkewas dat ook alweer? Owja, dat kruisje... Maar hoe maak je nou eigenlijk verder een goede en stevige kruissjorring? Deze en vele andere knopen en sjorringen kun je gaan leren bij PIO. Samen met anders scouts pionieren we een aantal objecten zoals een zweefmolen en een stormbaan. Heb je nou andere ideeën omte maken, dan kan dat ook! Wil je beter leren pionieren en vooral gewoon veel plezier maken? Meld je dan aan voor PIO!

PIO XL (1 Km palen + 4 Kmtouw + 30idiotenin 72 uur = 100% Pio XL)

Dit is een kamp voor explorers die houden van knopen, werken op hoogte en niet bang zijn om hun eigen slaapverblijfte bouwen. Wij hebben 1 Km Pio-hout, 4 Kmtouw en genoeg idioten met de juiste ervaring om daar hele gevaarlijke dingen mee te doen. Als jij het kunt verzinnen hebben wij de spullen om het te maken: torens, kabelbanen, zweefmolens, hangbruggen, vlotten of eent ent op 4m hoogte, we hebben het allemaal al eens gemaakt, hoe gekker hoe beter. Wie graag laat zien wat hij of zij kan is met Pasen van harte welkom!

Red je reet!

Ben jij zo’n Scout of Explo die lekker doordeweeks op de bank hangt? Die alleen bij scouting actief is, maar voorde rest niks doet? Kom naar HIT Red je reet!, waar je leuke dingen kan doen, zonder ook maar iets te hoeven doen!

Nieuws & voorpret

Kijk voor voorpret en de laatste nieuwtjes op onze social media-kanalen (instagram en facebook), en vergeet ook niet te volgen / liken!

HIT Sail Fryslan Actiefoto 2019Spijkervast Actiefoto 2019 Grijze Jagers Uitreiking Eikenblad 2019 HIT Giet Oan Actiefoto 2019

A547844F C0A4 4145 A283 02CE35B72E5F

Foto: Linda Klingeler