pdf HIT Nieuws Baarn 2016 Populair

Door 587 downloads

Downloaden (pdf, 25.15 MB)

HIT-Nieuws Baarn 2016.pdf

Het nieuwsteam van HIT Baarn heeft in 2016 verslag gelegd van zoveel mogelijk coole, spannende en gekke dingen die er in en rond Baarn allemaal gebeurd zijn. Al deze belevenissen zijn verzameld en vastgelegd in het HIT Baarn Nieuwsblad. Je kunt alle vier de edities (vrijdag, zaterdag, zondag en maandag) hiernaast in één keer downloaden, en op je gemakje thuis nog eens nalezen wat er allemaal in Baarn is gebeurd!

Op safari met de bevers

Voor de allerjongste Scouts was er dit jaar voor het eerst een Bever-Ouder-Kamp. De bevers zijn met hun pappa's of mamma's op zoek gegaan naar de safaridieren in het bos. En wat denk je? De bevers waren zulke goede speurneuzen, dat alle dieren gevonden zijn!

Prima kijkcijfers voor de welpen

De welpen konden dit jaar naar het Welp-Ouder-Avonturenkamp of de Ouder-Kind-Hike Baarn. Bij het Welp-Ouder-Avonturenkamp draaide het dit jaar allemaal om de televisiewereld. Blogger Joep Borstel wilde dolgraag bij de televisie werken. Hij was aangenomen als schoonmaker, maar had met de kinderen en hun ouders stiekem allemaal leuke televisieprogramma's gemaakt. De kijkcijfers waren zo goed, dat Joep aan het eind van de HIT in één keer tot omroepbaas werd gepromoveerd. Bij de Ouder-Kind-Hike hebben de deelnemers een wandeling gemaakt van Austerlitz naar Soest.

Schapen en mollen

Bij de Do, Dare & Deal with it! doken de deelnemers in de wereld van Super Mario. Een route lopen met behulp van een gameboy, speuren naar paddestoelen en prinses Peach om te kunnen ontsnappen uit een escape room, katapult schieten met paaseieren en overnachten tussen de schapen zijn zomaar wat dingen die de deelnemers dit weekend gedaan hebben. Scouts en explo's tussen de 13 en 16 konden een weekend op mollenjacht bij Wie is de Mol?; een spel vol intriges, verbondjes, tactiek en natuurlijk heel veel lol. Met allerlei opdrachten konden de deelnemers geld verdienen. Maar... iemand was de Mol, en ze deed haar best om het spel zoveel mogelijk te saboteren.

Geld en speurneuzen

Explo's met speurderstalent gingen dit jaar op zoek naar de moordenaar van Barry Bagger. Hij werd tijdens een familiefeet op het toilet gevonden, overleden aan een overdosis medicijnen. Maar wie van zijn familieleden had hem omgebracht? Aan het eind van de HIT kon de moordenaar worden ingerekend, met dank aan het exquise speurwerk van de aanwezige rechercheteams. Op het terrein ernaast zaten de deelnemers van Money Talks. Actief proberen zoveel mogelijk geld te verzamelen met allerlei opdrachten, om dat aan luxe uit te kunnen geven, of lekker hangen rond de kampvuurplaats en whatsappjes uitwisselen met je nieuwe scoutingvrienden, het kon allemaal.

Niet zomaar een HIT

Dit jaar konden we ruim 150 16+'ers ontvangen die gewoon zin hadden in een ouderwets gezellig weekend weg met hun vrienden of medeleiding. Iedere dag was er een actief en gezellig programma, zoals een parcours op 11 meter hoogte, sumo-worstelen, gefrituurde sprinkhanen proeven, je eigen pizza bouwen en bakken en een afsluitend feest met live-muziek.

Jammer dat het alweer is afgelopen? Geen nood, volgend jaar is er een nieuwe HIT!