Plaats: Alphen | Datum: 30 maart t/m 2 april | Leeftijd: 18 t/m 88 jaar | Groep: 1 - 4 pers. | Prijs: € 90

Kamp Culinair

Gegarandeerd leuk, Gegarandeerd lekker, Gegarandeerd vers!

Ben jij helemaal gek van koken, gaat niets je te ver als het om eten gaat? Meld je dan aan voor "Kamp Culinair". Laat je verbazen en zie wat er kokend op een vuurtje allemaal mogelijk is.

Bij Kamp Culinair maken we vrijwel alles zelf en we maken alles vers. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn we met eten bezig. Je leert alle geheimen van de Dutch Oven, leert hoe je na een hike een fantastische maaltijd uit je rugzak tovert, leert diverse methodes om brood te bakken en leert koekjes, cake en brownies bakken. Naast de praktijk, besteden we ook aandacht aan de theoretische achtergronden. Haal een maximale maaltijd uit een minimaal kampbudget, hoe organiseer ik een succesvolle kookactiviteit met mijn speltak.

De staf bestaat o.a. uit:

• Arriën Stegehuis: ware tovenaar als het gaat om buiten koken. Arriën heeft meer kookgerei dan de gemiddelde scoutinggroep en is de man achter kampvuurkok.nl
  • Robbert Schul: scoutsleider, boskabouter, kookgek met een grote interesse voor de natuur en het buiten koken op open vuur.
  • Maarten Romkes: Vorig jaar nog deelnemer bij dit kamp en al jaren actief binnen de landelijke HIT-organisatie. Is chefkok in een restaurant in Zeewolde en kocht 20 jaar geleden al zijn eerste Dutch Oven via de Amerikaanse Scoutshop.

Onder hun deskundige leiding gaan we vier dagen lang helemaal los op culinair gebied.

We eten super de luxe, zeker voor Scoutingbegrippen. Op de zaterdag en de zondag bereiden we een driegangenmenu met onder meer zalm en biefstuk. We lunchen met zelf gebakken brood en heerlijke gamba’s in chilisaus en ontbijten met vers fruit. We nuttigen tussendoortjes als vers gebakken wafels of marshmallowtaart. We gaan zelfs samen vers ijs bereiden.

Begin jij nu ook al te watertanden? Geef je dan snel op voor "Kamp Culinair"! Kijk voor de heerlijke foto's van HIT17 op https://kampvuurkok.nl/hit-17/

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Bel bij vragen Arriën Stegehuis: 06-10330087
Link naar een website over dit HIT onderdeel http://www.kampvuurkok.nl

Nog voldoende plaatsen beschikbaar. Er mogen maximaal 4 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 30 maart om 17:00 uur en duurt tot en met maandag 2 april 15:00 uur.