Plaats: Alphen | Datum: 10 april t/m 11 april | Leeftijd: 5 t/m 7 jaar | Groep: 1 pers. | Prijs: € 32

Bever-HIT 1 (vr-za)

Schateiland

Hebben jullie er ook al zin in?

Ook dit jaar is er weer een superleuke HIT voor jullie als Bevers in Alphen! Daar wil je toch bij zijn? Wij hebben er super veel zin in, jullie ook? We draaien speciaal voor de Bevers de HIT 2 keer. De eerst van vrijdag 10 april tot zaterdag 11 april en de tweede van zondag 12 april tot maandag 13 april. Samen met andere Bevers uit Nederland een mooie uitdaging van 1 overnachting voor de Bevers. Dus als ouder kunt u kiezen welk deel van het Paasweekend u het beste uit komt.

Wat gaan we doen!

Als je aan een Bever-HIT denkt, waar denk je dan precies aan? Zou het kunnen zijn dat we hele leuke spelletjes gaan doen? Of dat we een heel leuk, klein tochtje gaan lopen? Of dat we een kampvuur gaan maken met marshmallows en leuke liedjes gaan zingen? We gaan natuurlijk niet teveel verklappen, maar we kunnen je beloven dat dit een kamp wordt om nooit te vergeten!

Thema en foto’s

We hebben in het programma echte Scouting uitdagingen bedacht en in een leuk thema verwerkt! Sterre neemt ons mee op een van haar reizen over de oceaan! Foto’s willen we uiteraard maken om een leuke update te geven van onze activiteiten. We doen dit in een WhatsApp groep voor ouders van de deelnemende kinderen van de betreffende Bever-HIT. Als u liever heeft dat uw kind niet op de foto komt, kunt u dit uiteraard doorgeven bij de leiding!

Blokhut

En natuurlijk slapen we lekker warm bij de kachel in een heuse blokhut! Het is de blokhut van Scouting Alphen, vlakbij het algemene HIT terrein. Wij hopen jullie allemaal te zien in Alphen bij een nieuw Bever-HIT avontuur!

Groetjes, de Bever-HIT organisatie

Schateiland

Het is nog vroeg maar ik ben al wakker. Het opkomende zonnetje schijnt door een klein kiertje van de gordijnen. Het wordt weer een prachtige dag. Snel spring ik uit bed en kleed me aan. Even lekker ontbijten  en dan me vrienden opzoeken in Hotsjitonia. Wie zouden er al wakker zijn? Terwijl ik mijn boterhammen op eet en mijn beker melk leeg drink zie ik bij de waterkant beweging. Het is Sterre of Steven Stroom, maar dat kan ik hier vandaan niet zien. Ik trek mijn schoenen aan en loop gauw naar buiten. Als ik dichterbij kom zie ik dat Sterre druk bezig is met de boot. Hoi Sterre, wat ga je doen? Ik ga de boot klaar maken om uit te varen, het is zo mooi weer dat ik wel zin heb in een tochtje. Waar ga je dan heen? O dat weet ik nog niet. Blijf je lang weg, langer dan een dag? Ja dat wel, ik ga richting de oceaan denk ik. Ik denk even diep na. Mmmm wat is een oceaan? Sterre lacht en kijkt me aan. Je weet wat de zee is toch? Nou de oceaan is ook zo veel water en misschien nog wel meer. Maar het mooiste ervan is dat het water lekker warm is zodat het heerlijk is om erin te zwemmen. Oooozoooo. Kan ik niet met je mee Sterre, ik heb nu paasvakantie en zou heel graag met je mee gaan.

Nou ik weet niet of dat wel zo verstandig is hoor. Er zijn namelijk ook gevaren op de oceaan. Het kan heel hard gaan stormen en dan zou je over boord kunnen slaan, en dan te bedenken dat we piraten tegen kunnen komen. Ooohhhh echt waar, dat zou ik gaaf vinden. Ik heb nog nooit een echte piraat gezien. Nou ik weet ook niet of we die tegen willen komen. Ik heb namelijk ooit eens een schip met piraten gezien, en voor ik het wist stonden ze bij me aan boord. Maar niet alle piraten zijn slecht toch? Nee stuiter, niet alle piraten zijn slecht. Ik heb die keer kennis gemaakt met een kapitein die na even met hem gepraat te hebben best aardig bleek te zijn. Maar Sterre je zei net dat WE geen piraten tegen willen komen, betekend dat dat ik met je mee mag? Sterre lacht weer: ja dat is goed! JIPPIE!! Ik ga gauw mijn tas in pakken. Mogen mijn vriendjes en vriendinnetjes eigenlijk ook mee Sterre? Nou voor deze keer dan. Yoehoe, dit wordt echt een toffe vakantie. Ik ga het ze gauw vertellen.

Even later heb ik mijn tas en slaapspullen gepakt en stuur ik een appje met dit verhaal naar mijn vriendjes en vriendinnetjes.

Gaan jullie met mij mee? Het wordt echt super leuk,

Groetjes Stuiter

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Bel bij vragen Petra Godschalk: 06-18366106

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 10 april om 17:00 uur en duurt tot en met zaterdag 11 april 19:00 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar scoutinggebouw in Alphen.