Plaats: Dwingeloo | Datum: 20 april t/m 22 april | Leeftijd: 13 t/m 17 jaar | Groep: 1 - 6 pers. | Prijs: € 49

Brownsea Camp

Scouting begon ooit op het Brownsea Island.

Als je alles al eens hebt meegemaakt wordt het tijd voor een nieuw avontuur op het eiland waar alles begon..... "Brownsea Island". Ruim honderd jaar geleden leidde Lord Baden Powell hier een kamp voor jongens om ideeën voor een nieuw boek uit te proberen. Onbedoeld heeft hij hiermee de basis voor een zeer succesvolle beweging gelegd. Het kamp bleek een groot succes te zijn en de spellen uit het boek werden opeens uitgevoerd door allemaal jongens in Engeland. Hierdoor werd Lord Baden Powell gedwongen om een grote jeugdorganisatie op te richten, namelijk Scouting. In de ruwe natuur van het afgelegen eiland Brownsea verlaat je de beschaving en keert terug naar de traditie en de wortels van Scouting. Je bent hierbij aangewezen op je eigen vindingrijkheid, handigheid en doorzettingsvermogen. Op deze manier ga je ervaren waar Scouting in 1907 mee begonnen is. Wat gaat er met je gebeuren ???

-        Je laat je tent thuis en je ziet hoe het zonder kan.
-        Je maakt je eigen eten op houtvuur, maar wel zonder pannen
-        Laat je bestek maar thuis, deze kun je zelf wel maken
-        Oh ja, laat ook je tandenbostel en rugzak maar thuis.
-        Je bent op jezelf en je patrouilleleden aangewezen.
-        De enige zekerheid is die wij je bieden is dat je weer naar huis mag.
-        Bij volbrengen van de uitdaging wordt er een Brownsea-badge uitgegeven, zodat je je kunt onderscheiden van het gewone volk.
-        Nog wat kreten: woodcraft, camping, survival, sluipen, observeren, ...kortom: Scouting!

Durf je de Brownsea-badge te dragen, ben je sterk van karakter en een rasechte doorzetter? Schrijf je dan snel in (slechts 25 doorzetters kunnen we plaatsen)

Link naar een website over dit HIT onderdeel http://www.brownseacamp.nl

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er mogen maximaal 6 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 20 april om 10:30 uur en duurt tot en met maandag 22 april 17:00 uur.