Plaats: Dwingeloo | Datum: 11 april t/m 13 april | Leeftijd: 12 t/m 16 jaar | Groep: 2 - 6 pers. | Prijs: € 52

Zwerfhike

Zwerfhike Dwingeloo, daar gebeurt het!

Over de heide, door het bos of via andere wegen? Tijdens de zwerfhike bepaal je zelf wat je allemaal tegenkomt!

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud?  En ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende HIT in een prachtige omgeving waarin je met elkaar op pad gaat, zélf de route bepaalt, routetechnieken leert gebruiken, deelneemt aan activiteiten en andere scouts leert kennen? Dan is de Zwerfhike wat voor jou!

De zwerfhike is geschikt voor beginnende, maar ook voor meer ervaren hikers. Van zaterdag tot en met maandag wordt er in totaal ongeveer 35 tot 40 kilometer gelopen; een prima afstand voor zowel beginnende als gevorderde hikers. Aan de zwerfhike kun je deelnemen als koppel, troppel of als groep van maximaal 6 deelnemers. Spreekt jou dit aan? Lees dan vooral verder...

Wat kan ik verwachten van de Zwerfhike?

Al vele jaren is de Zwerfhike een populair onderdeel van HIT Dwingeloo. Sinds vorig jaar zijn we een andere weg ingeslagen en heeft de Zwerfhike een nieuwe route uitgestippeld: onze deelnemers hiken nu door gebieden van het Nationaal Park Drents Friese-Wold én in de omgeving van de Dwingeloosche Heide. Veel deelnemers van afgelopen jaar waren over deze afwisseling erg enthousiast.

Bij de meeste hikes zijn de routes al bepaald, maar tijdens deze hike zetten jullie elke dag de route uit: lang of kort, jullie bepalen het helemaal zelf! De routebegeleiding, hotspots in de omgeving en de locaties waar we overnachten, krijgen jullie van ons. Onderweg is de zwerfhikestaf er om jullie op weg te helpen. Ook kunnen er enkele plekken zijn waar jullie langs móeten lopen.... 

Na een dag hiken ontmoeten we elkaar 's avonds op het overnachtingsterrein, waar jullie deels je eigen maaltijd koken. Tijdens de Zwerfhike overnachten we op verschillende plekken. 's Avonds is er bij een warm kampvuur tijd om te ontspannen en andere deelnemers te leren kennen. Naast de zwerfhike zelf, zorgen wij tijdens dit weekend voor enkele stoere activiteiten.

Welke vaardigheden heb ik nodig?

Enkele vaardigheden die jullie tijdens de zwerfhike leren en gebruiken, zijn: 

- Kaart kunnen lezen.
- Kompas en kaarthoekmeter leren gebruiken.
- Coördinaten kunnen bepalen.

Alle informatie en begeleiding die hiervoor nodig is, krijgen jullie van ons. Een rugzak, tent/zeil*** en andere kampeerspullen, zoals kookgerei, nemen jullie tijdens deze hike zelf mee.

*** = Mocht je tijdens deze hike onder een zeil willen slapen, dan is hiervoor na opgave toestemming van de zwerfhikestaf en de eigen leiding nodig.

Meer weten over het kamp?

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Bel bij vragen Martijn Kiezebrink: 06-15285723
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem voor vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk.

Aanvullende info:

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er kunnen maximaal 72 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 11 april om 14:00 uur en duurt tot en met maandag 13 april 16:30 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar Appelscha.