Plaats: Dwingeloo | Datum: 16 april t/m 18 april | Leeftijd: 12 t/m 16 jaar | Groep: 2 - 6 pers. | Prijs: € 63

Zwerfhike

Zwerfhike Dwingeloo, daar gebeurt het!

Over heide, door het bos of via andere wegen? Tijdens de Zwerfhike bepaal je de route zelf én komt het allemaal tegen!

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud? Zoek je naar een uitdagende en afwisselende HIT in een prachtige omgeving waarin jullie met elkaar op pad gaan, de route zélf bepaalt, routetechnieken leert gebruiken, deelneemt aan activiteiten en andere scouts leert kennen? Dan is dit onderdeel zeker wat voor jou!

De Zwerfhike is geschikt voor beginnende, maar ook voor meer ervaren hikers. Jullie kunnen  deelnemen als koppel, troppel of als groep van max. 6 deelnemers. Spreekt jullie dit aan? Lees dan vooral verder en schrijf je in!

Van zaterdag t/m maandag wordt er in totaal ongeveer 35 tot 40 kilometer gelopen. Dit is een prima afstand voor zowel beginnende als ook voor meer gevorderde hikers.

Wat kan ik verwachten van de Zwerfhike?

Al vele jaren is de Zwerfhike een populair onderdeel van HIT Dwingeloo en te vinden de prachtige gebieden van het Nationaal Park Drents Friese-Wold én in de omgeving van de Dwingeloosche Heide. Veel deelnemers van de afgelopen jaren waren over deze afwisseling erg enthousiast, natuurlijk samen met de mogelijkheid om zelfstandig een route uit te kunnen stippelen en hierin met elkaar op te trekken.

Bij de meeste hikes liggen de routes vaak vast, maar tijdens de Zwerhike zetten jullie elke dag zelf een route uit. Lang of kort, jullie bepalen het helemaal zelf! Routebegeleiding, hotspots in de omgeving en locaties waar we overnachten, ontvangen jullie van ons. Onderweg is de zwerfhikestaf er om jullie op weg te helpen en waar nodig begeleiding te bieden. Er kunnen wel enkele plekken zijn waar jullie langs móeten lopen.... 

Na een dag hiken ontmoeten we elkaar 's avonds op het overnachtingsterrein, waar jullie deels je eigen maaltijd koken. Een tent- en overig kampeermateriaal nemen jullie onderweg zelf mee. Tijdens de Zwerfhike overnachten we op verschillende plekken. 's Avonds is er bij een warm en gezellig kampvuur tijd om te ontspannen en andere deelnemers te leren kennen. Naast de hike zelf, zorgen wij tijdens dit weekend voor enkele stoere activiteiten.

Welke vaardigheden hebben jullie nodig?

Enkele vaardigheden die jullie tijdens de Zwerfhike leren toepassen, zijn: 

- Kaartmateriaal kunnen lezen.
- Kompas en een kaarthoekmeter kunnen gebruiken.
- Coördinaten kunnen bepalen.

Alle informatie en begeleiding die hiervoor nodig is, ontvangen jullie van ons. Een rugzak, tent/zeil*** en andere kampeerspullen, zoals kookgerei, nemen jullie tijdens deze hike zelf mee.

*** = Mocht je tijdens deze hike onder een zeil willen slapen, dan is hiervoor na opgave toestemming van de zwerfhikestaf en de eigen leiding nodig.

Meer weten over het kamp?

Vragen kunnen per e-mail worden verstuurd via onderstaand e-mailadres.

Mail hiervoor naar zwerfhike@hitdwingeloo.scouting.nl

Neem voor vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk.

Aanvullende info:

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er kunnen maximaal 62 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 16 april om 14:00 uur en duurt tot en met maandag 18 april 16:30 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie, maar in de omgeving van Appelscha.

Let op! Doe de HIT inschrijving bij voorkeur op een laptop of desktop computer. De inschrijving kan op een tablet fout gaan!

*** = Mocht je tijdens deze hike onder een zeil willen slapen, dan is hiervoor na opgave toestemming van de zwerfhikestaf en de eigen leiding nodig.

Meer weten over het kamp?

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Bel bij vragen Martijn Kiezebrink: 06-15285723
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem voor vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk.

Aanvullende info:

Nog voldoende plaatsen beschikbaar. Er kunnen maximaal 60 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 16 april om 14:00 uur en duurt tot en met maandag 18 april 16:30 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar Diever.

Let op! Doe de HIT inschrijving bij voorkeur op een laptop of desktop computer. De inschrijving kan op een tablet fout gaan!