Plaats: Harderwijk | Datum: 30 maart t/m 1 april | Leeftijd: 13 t/m 16 jaar | Groep: 1 - 5 pers. | Prijs: € 60

GeocacheHIT

Modern schat zoeken door middel van een GPS coördinaat.

Geocaching is het schatzoeken van de 21e eeuw!

Ga op pad met een gps ontvanger, voer de coördinaten in en je zult vaak zien dat er al een schat ligt binnen enkele kilometers van je kamp. De cache kan verborgen zijn in een holle boom, onder struikgewas of op een andere onopvallende plaats. Het is niet nodig om letterlijk te gaan schatgraven, want geocachers hebben onderling afgesproken dat caches direct onder het oppervlak of bovengronds moeten worden verstopt.

Hier vind je geen kist met goud; de schat kan uit allerlei dingen bestaan. Vaak zijn het hebbedingetjes en wordt er verwacht dat je zelf ook iets in de schatkist terugstopt. Naast de hebbedingetjes vind je een logboek en schrijfgerei om de cache zoektocht te loggen. Soms is het de bedoeling dat je alleen de cache logt en ligt er geen schat verborgen.

Tijdens de GeocacheHIT ga je allerlei soorten geocaches zoeken. We gaan te fiets en te voet gaan we op pad op zoek naar de leukste cache’s van de Veluwe. Van traditionals tot mysteries, van makkelijk te vinden tot heel moeilijk, bijvoorbeeld hoog in een boom of goed verstopt in het struikgewas.

Daarnaast krijg je ook de kans om je eigen trackable te maken! Een trackable kun je achterlaten in een bestaande of nieuwe Geocache, waarna hij opgepikt kan worden door andere Geocachers. Jouw trackable wordt een lifter die van cache naar cache (of van persoon naar persoon) gebracht wordt en waarvan je de vooruitgang online kunt volgen. Sommige trackables reizen de hele wereld over door de handen van heel veel geocachers. Zo wordt Geocachen niet alleen leuk om nu te doen, maar blijft het ook daarna gaaf om te volgen.

Wat is nog leuker dan gewoon Geocachen? Scoutief geocachen bij HIT Harderwijk natuurlijk. Lekker kamperen in het bos, je eigen maaltje koken en ’s avonds gezellig bij het kampvuur.

Dus trek je fiets uit de schuur en check je banden en meld je aan bij de avonturiers van de GeocacheHIT !

Tot dan!

Vol: inschrijven is niet meer mogelijk. Er mogen maximaal 5 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 30 maart om 12:00 uur en duurt tot en met zondag 1 april 17:00 uur.