Plaats: Harderwijk | Datum: 30 maart t/m 1 april | Leeftijd: 11 t/m 15 jaar | Groep: 1 - 5 pers. | Prijs: € 80

L.A.R.P. HIT

De beste herinnering die je nog moet gaan beleven.

Ben jij de held van je eigen verhaal?
Of ben jij meer het brein achter snode plannen?
Ben jij klaar om het op te nemen tegen de Piraten van Nooitgedachtland?
Durf jij de gevaren aan te gaan?
Meld je aan en maak je klaar voor het avontuur van je leven!

Wat is L.A.R.P.?

L.A.R.P. is een afkorting die staat voor Live Action Role Play. Je kunt dat het beste omschrijven als improvisatietheater zonder publiek. Het is alsof je samen in een boek of film speelt, terwijl alles wat je doet het verhaal verandert. Iedereen die in het spel aanwezig is, speelt een rol waarvan hij of zij het verleden kent. Je leeft je in in je personage (het persoon dat je speelt), en op alles wat er om je heen gebeurt, reageer je zoals jij denkt dat jouw karakter zou reageren. De enige grens is je eigen fantasie.

Het programma

We beginnen de HIT met een workshop levend rollenspel:
Wat is L.A.R.P., hoe werkt dat nu eigenlijk?
Daarna gaan we samen de rollen voor het spel schrijven:
Wat is het verhaal van het karakter dat jij gaat spelen tot aan het begin van het spel?
Vervolgens gaan we beginnen met het spel:
Je stapt dan in de wereld van Nooitgedachtland. En wat er dan gebeurt is volledig aan jou!

Na de introductie stappen we in de wereld van Nooitgedachtland, lang voordat Peter Pan en Wendy hun avonturen daar beleefden. Je komt allerlei situaties tegen die je op verschillende manieren kunt oplossen. Stel dat je op een missie of verkenningstocht bent, en vanuit de struiken een groepje piraten tegenkomt? Sluip je om ze heen om weg te komen? Of ben je dapper genoeg om te proberen om ze te beroven? En als ze je zien en proberen je te vangen... Ga jij heldhaftig de strijd met ze aan? Of ben je listig en gewiekst en praat jij je weg uit de situatie? Dat zijn allemaal dingen die kunnen gebeuren tijdens een L.A.R.P., maar er kan nog veel meer...

L.A.R.P.-en is ontzettend leuk. Je krijgt de kans om iemand anders te spelen dan jezelf, en dingen uit te proberen die je in het echte leven niet zo snel zou doen. Misschien ben je erg verlegen, maar wil je graag eens een woeste piraat spelen. Geen probleem! Je mag tijdens het spel zelfs mensen slaan! :-) We gebruiken namelijk veilige schuimrubberen wapens, zodat je je medespelers geen pijn doet. Verder is de L.A.R.P.-HIT ook gewoon enorm gevarieerd. Samen opstaan, koken, eten, overleggen, verkennen, strijden, praten, lachen, slapen, waken, bouwen, ontdekken, werken, leren en overwinnen. Het is net zo goed het gezellige momentje bij het kampvuur als het spannende moment dat je je kamp moet verdedigen tegen overvallers.

Meer weten over het kamp?

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem voor vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk.

Aanvullende info:

Vol: inschrijven is niet meer mogelijk. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 30 maart om 13:00 uur en duurt tot en met zondag 1 april 17:00 uur.

Let op! Doe de HIT inschrijving bij voorkeur op een laptop of desktop computer. De inschrijving kan op een tablet fout gaan!