Plaats: Harderwijk | Datum: 30 maart t/m 2 april | Leeftijd: 14 t/m 24 jaar | Groep: 1 - 6 pers. | Prijs: € 55

Pats boem! Exploratie HIT

Pats Boem Exploratie! Uitdaging, grenzen verleggen, Award verdienen!

Deze Pasen pak jij je koffers voor de grootste ontdekkingstocht die je ooit gemaakt hebt. Nee, niet naar de Himalaya of naar de Machu Picchu. Het wordt een reis op zoek naar je eigen mogelijkheden en talenten. We nemen je mee op een tocht om jezelf en de wereld om je heen beter te leren kennen. En dat hoef je niet alleen te doen, maar doe je samen met anderen. Gaan waar je nog nooit eerder geweest bent! Durf jij het aan?

Wat is de Pats Boem! Exploratie-HIT?

Deze hele HIT staat in het teken van de “exploratie”; een tocht van 24 uur samen met een groep andere HIT-deelnemers. Deze tocht kan lopend, fietsend, te paard, per kano of per boot worden gedaan, afhankelijk van wat jullie zelf kunnen, willen of willen leren.

Samen met de andere deelnemers bereid je eerst jullie tocht voor. In korte tijd bepalen jullie samen de route, de overnachtingsplek en wat er meegenomen wordt op de tocht. Daarnaast bepalen jullie in de voorbereidingen een gezamenlijk doel om tijdens de tocht aan te werken. Misschien willen jullie uitzoeken welke eetbare planten jullie op je route allemaal tegenkomen? Of schrijven jullie liever een spookverhaal, dat losjes gebaseerd is op wat jullie tijdens je expeditie beleefd hebben? Ook bepaal je je eigen, persoonlijke doel.

Vervolgens gaan jullie je tocht ook echt uitvoeren. Daarbij zullen jullie soms moeten improviseren, want niet alles loopt altijd zoals je gepland had. Om jullie doelen te halen, moet je soms voor jezelf opkomen. Op andere momenten zul je juist ruimte moeten geven aan je teamgenoten. Zo leer je jezelf en elkaar steeds beter kennen.

Durf jij het aan om met weinig voorbereiding samen met andere scouts een exploratie-avontuur aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze Pats Boem Exploratie HIT!

Voor wie is het?

De Exploratie is één van de vier onderdelen van The International Award for Young People (IAFYP). Dit Awardprogramma is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar die het beste uit zichzelf willen halen. Binnen het Awardprogramma bepaal je je eigen doelen: je verlegt je grenzen op sportief gebied, zet je in voor een maatschappelijk doel, doet mee aan een avontuurlijke expeditie en ontwikkelt je individuele talent. Acht miljoen jongeren van over de hele wereld gingen je al voor. Om mee te doen met het hele programma hoef je trouwens geen scout te zijn: In Nederland wordt deze Award ook via scholen en enkele andere organisaties aangeboden. Scouting Nederland heeft de licentie om het programma van de IAFYP zelfstandig te mogen uitvoeren.

Als je nog niet bekend bent met de Award, is de Pats Boem! Exploratie-HIT de ultieme kans om erachter te komen of dit Awardprogramma iets voor je is. Bovendien heb je na afloop van deze HIT al aan één onderdeel van de Award voldaan! Ben je via Scouting Nederland al bezig met het behalen van de Award, en moet je het onderdeel Exploratie/Expeditie nog doen, dan is deze HIT je kans om dit onderdeel af te ronden.

Ben je een scout met een beperking, ook dan is het in veel gevallen mogelijk om mee te doen aan de Pats Boem! Exploratie HIT. Neem vóór inschrijving even contact op met het stafteam via awardteam@scouting.nl, zodat we samen kunnen bekijken of jouw deelname inderdaad haalbaar is.

Meer informatie over de award:

Link naar een website over dit HIT onderdeel https://www.scouting.nl/spel/scouts/awards

Bijna vol: Nog 1 plaats beschikbaar. Er kunnen maximaal 19 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 30 maart om 13:00 uur en duurt tot en met maandag 2 april 14:00 uur. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar zaterdag op zondag regelen deelnemers hun eigen overnachting buiten het hoofdterrein.