Plaats: Harderwijk | Datum: 19 april t/m 22 april | Leeftijd: 14 t/m 24 jaar | Groep: 4 - 6 pers. | Prijs: € 55

Pats Boem! Expeditie HIT

Pats Boem Expeditie! Uitdaging, grenzen verleggen, Award verdienen!

Deze Pasen pak jij je koffers voor de grootste ontdekkingstocht die je ooit gemaakt hebt. Nee, niet naar de Himalaya of naar de Machu Picchu. Het wordt een reis op zoek naar je eigen mogelijkheden en talenten. We nemen je mee op een tocht om jezelf en de wereld om je heen beter te leren kennen. En dat hoef je niet alleen te doen, maar doe je samen met anderen. Gaan waar je nog nooit eerder geweest bent! Durf jij het aan?

Wat is de Pats Boem! Expeditie-HIT?

Deze HIT is bedoeld voor WSJ2019 deelnemers die werken aan The International Award Young People, maar staat natuurlijk ook open voor scouts die interesse hebben in deze uitdagende Award (meer info). Kom in contact met WSJ2019 deelnemers en maak kennis met de Award!

Tijdens deze HIT doe je samen met anderen de voorbereiding, uitvoering en de nabespreking van het Award onderdeel ‘Expeditie’ zodat je Pats Poem!! aan het einde van deze HIT het onderdeel "Expeditie" van de Award hebt afgerond.

De Expeditie is een avontuurlijke tocht die je in een groepje uitvoert. Je doet dit volgens de richtlijnen van The International Award For Young People. Een van deze richtlijnen is dat je Expeditie een tocht moet zijn van 48 uur, inclusief 1 overnachting.

Samen met andere deelnemers maak je kennis, bouw je een team en bereid je jullie Expeditie voor. In korte tijd bepalen jullie samen de route, de overnachtingsplek en wat er meegenomen wordt op de Expeditie. Daarnaast bepalen jullie een gezamenlijk doel om tijdens de Expeditie aan te werken. Misschien willen jullie uitzoeken welke eetbare planten jullie op je route tegenkomen. Of schrijven jullie liever een spookverhaal, dat losjes gebaseerd is op wat jullie tijdens je Expeditie beleefd hebben.

Vervolgens gaan jullie deze Expeditie ook echt uitvoeren. Daarbij zullen jullie soms moeten improviseren, want niet alles loopt altijd zoals je gepland had. Om jullie doelen te halen, moet je soms voor jezelf opkomen. Op andere momenten zal je juist ruimte moeten geven aan je teamgenoten. Zo leer je jezelf en elkaar steeds beter kennen. Tijdens de HIT, na de Expeditie doen we dan nog een nabespreking waarbij we samen kijken naar hoe je het ervaren hebt.

Durf jij het aan om met weinig voorbereiding samen met andere, onbekende scouts een Expeditie-avontuur aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze Pats Boem Expeditie HIT!

Voor wie is het?

WSJ2019 deelnemers en andere scouts die interesse hebben in deelname aan The International Award For Young People.

De Expeditie is één van de vier onderdelen van The International Award For Young People (TIAFYP). Dit Award-programma is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar die het beste uit zichzelf willen halen. Binnen het Award-programma bepaal je je eigen doelen: je verlegt je grenzen op sportief gebied, zet je in voor een maatschappelijk doel, doet mee aan een avontuurlijke Expeditie en ontwikkelt je individuele talent. Acht miljoen jongeren van over de hele wereld gingen je al voor. Om mee te doen met het hele programma hoef je trouwens geen scout te zijn, in Nederland wordt deze Award ook via scholen en enkele andere organisaties aangeboden. Scouting Nederland heeft de licentie om het programma van de TIAFYP zelfstandig te mogen uitvoeren.

Als je nog niet bekend bent met deze Award, is de "Pats Boem! Expeditie" HIT de ultieme kans om erachter te komen of dit Awardprogramma iets voor je is. Bovendien heb je na afloop van deze HIT al aan één onderdeel van de Award voldaan! Ben je via Scouting Nederland al bezig met het behalen van de Award, en moet je het onderdeel Expeditie nog doen, dan is deze HIT je kans om dit onderdeel af te ronden.

Ben je een scout met een beperking, ook dan is het in veel gevallen mogelijk om mee te doen aan de Pats Boem Expeditie HIT. Neem vóór inschrijving even contact op met het stafteam via awardteam@scouting.nl, zodat we samen kunnen bekijken of jouw deelname inderdaad haalbaar is.

Meer informatie over de award:

Link naar een website over dit HIT onderdeel https://www.scouting.nl/downloads/spel/awards/3416-folder-the-international-award-for-young-people

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er kunnen maximaal 60 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 19 april om 13:00 uur en duurt tot en met maandag 22 april 14:00 uur.