Plaats: Heerenveen | Datum: 15 april t/m 18 april | Leeftijd: 14 t/m 17 jaar | Groep: 1 - 5 pers. | Prijs: € 80

Pio XL

Heb jij ook zo’n zin om weer eens echt wat te dóen? Wij hebben een HIT voor scouts en explorers die graag iets speciaals willen doen met hout en touw, als je beter wilt leren pionieren of juist wilt laten zien wat je al kunt. We hebben meer palen en touw dan iedere andere groep in Friesland en leggen je graag uit hoe je een diagonaalsjorring of een polypodesta maakt, net als een gewone kruissjorring trouwens. Schrijf je in als je graag aan je rauwe scoutingskills werkt en begin alvast met bedenken wat je wilt bouwen.

Wat staat je wachten? Een Paasweekend dat vol zit met palen, touw en splinters in je vingers. We staan je bij met knopen en sjorringen en we zetten ze in om iets groots te maken.

Wat wordt er van je verwacht? Een beetje enthousiasme om iets neer te zetten dat je nog nooit eerder gebouwd hebt. Een beetje pro-actieve houding is ook niet verkeerd. We gaan echt niet verwachten dat je alles al kunt maar wel dat je bereid bent om ergens samen de schouders onder te zetten.

Wat moet ik al kunnen? Het zou heel erg fijn zijn als je al een aantal knopen en sjorringen zou kunnen voordat je naar het kamp komt. Als je al een kruissjorring kunt is dat een mooie basis. Op deze manier hoeven we minder tijd te besteden aan het uitleggen van de knopen en de sjorringen en kunnen we meer écht pionieren.

Moet ik een goede conditie hebben? We verwachten niet van je dat je kilometers aan één stuk kunt lopen want dat is niet van toepassing bij pionieren, maar het is wel handig als je een paar palen kunt sjouwen. Durf jij je schouders eronder te zetten en te laten zien dat jouw spierballen sterk genoeg zijn om sjorringen aan te trekken?

Wat heb ik geleerd aan het einde van dit kamp? Pionieren natuurlijk! In ieder geval de kruis- driepoot- en diagonaalsjorring zul je dan echt wel kunnen. Iedereen kan iets anders, iedereen leert iets anders, meters maak je sowieso.

Wat is hier leuk aan? Geen beperkingen! Bouw wat je wilt, hoe gekker hoe liever, zo lang je de spullen kunt vinden (en we hebben heel wat!)

Handige informatie:

Waar: HIT Heerenveen

Mee: Slaapspullen, schone en warme kleding, handdoek, stevige schoenen, knoophandschoenen, bord/mok/bestek, een goed humeur en klimspullen als je die hebt.

NIET mee: Dingen die niet vies of nat mogen worden.

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Bel bij vragen Roland Robaard: 06-37161877
Link naar een website over dit HIT onderdeel https://www.facebook.com/Pio-XL-Hit-Heerenveen-109385844980583/

Nog voldoende plaatsen beschikbaar. Er mogen maximaal 5 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 15 april om 14:00 uur en duurt tot en met maandag 18 april 14:30 uur.