Plaats: Mook | Datum: 30 maart t/m 2 april | Leeftijd: 11 t/m 14 jaar | Groep: 1 - 3 pers. | Prijs: € 45

Stookkamp

Too HIT to handle!

Ben jij die scout die altijd probeert het vuurtje met 1 lucifer aan te maken?
Ben jij in de regen als eerste uit de tent om het vuur aan te steken?
Ben je niet jonger dan 11 en niet ouder dan 14 jaar?
Heb je vuurvaste handen?
Ben je niet bang voor scouts van andere groepen?
Wil je zelfs graag intensief kennis maken met andere scouts?

Dan ben jij de scout voor het Stookkamp!

Voor het Stookkamp schrijf je je met één, twee of drie personen in. Je wordt op het kamp met nog twee of drie andere koppels samengevoegd tot een ploeg van zes tot acht scouts. Met die ploeg ga je tijdens de HIT alles leren over vuur en wat daarbij komt kijken.

Om maar een paar dingen te noemen:

• Vuur maken en vuurmakers. In de natuur ligt genoeg materiaal om je vuur te starten zonder papier of aanmaakblokje.
  • Houtsoorten en vuursoorten: je hebt vuur om te koken, vuur om je warm te houden en kampvuur.
  • "Spelen" met vuur: spectaculair aansteken, fakkels, blikbranders.
  • Veiligheidsmaatregelen. Blussen, EHBO en hoe je voorkomt dat dat nodig is.
  • Hakken en zagen, want brandhout groeit niet in blokjes.
  • Ovens bouwen, want ook pizza mag niet ontbreken op je zomerkamp.
  • Natuurlijk koken we het hele kamp op houtvuur.

Klinkt als een druk programma voor vier dagen, nietwaar? Toch hebben ook nog wel wat tijd voor een paar spelletjes. Hoewel die spelletjes misschien wel opvallend "vurig" kunnen zijn...

Nieuwsgierig maar nog niet helemaal overtuigd? Kijk snel op onze website www.stookkamp.nl

Ook al begrijpen we dat je dit geweldige kamp nog een keer wilt beleven, is het toch niet mogelijk om je in te schrijven als je al een keer op Stookkamp bent geweest.

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Bel bij vragen Bart Verbeek: 06-28456049
Link naar een website over dit HIT onderdeel http://www.stookkamp.nl

Vol: inschrijven is niet meer mogelijk. Er mogen maximaal 10 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 30 maart om 14:00 uur en duurt tot en met maandag 2 april 14:00 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar op St Walrick, Overasselt.