Plaats: Mook | Datum: 19 april t/m 22 april | Leeftijd: 11 t/m 15 jaar | Groep: 1 - 6 pers. | Prijs: € 75

GiroDiMooka [GAAT NIET DOOR]

Klimmer? Sprinter? Meesterknecht?

Ben jij dit allemaal, of gewoon een gezellige scout en heb jij altijd al eens met een hele groep vrienden op een fietstrein willen rondtrekken door de regio van Mook? Dan zit je niet in een ‘chasse patat’, maar zit je in de kopgroep (of ’t peloton), want dat is precies wat je bij deze HIT gaat doen!

Vier dagen koersen door de prachtige heidegebieden, waaiervorming tussen de akkers, aankomsten bergop in pittoreske dorpjes, je zult alles meemaken met je patrouille op dezelfde fiets. Van lopen gaan je voeten maar zeer doen, dus bij ons ga je lekker fietsen en nu denk je misschien, van fietsen krijg je toch last van je zitvlak?

Dat klopt, en daarom gaan we niet zomaar fietsen, maar fietstreinen. De ene etappe koppelen we met iedereen aan, de volgende etappe ga je in patrouilles.

Zo ga je van post naar post, demarreren we uit ’t peloton om in de ontsnapping van de dag te zitten, rijd je elkaar eraf of neem je een rustdag achterin de groep. Want het is natuurlijk niet alleen maar gezellig, er wordt ook gestreden om de roze trui, de blauwe trui en de regenboogtrui.

Na een etappe van post naar post overdag is het ‘s avonds tijd voor een goed bord koolhydraten, een gezellig kampvuur en een hoop leuke spellen. We gaan dus geen hele lange dagen lopen, en we gaan ook niet primitief koken en in koude tenten slapen.

Bij ons staat gezelligheid, teamwork en de sfeer in ’t peloton centraal. Je kan dus veel leuke posten verwachten tussendoor. Ook zullen we aandacht besteden aan standaard en wat minder standaard route technieken, ook zal er ruimte zijn voor het leren van deze technieken.

Dus ben jij de snelste, de creatiefste, de gezelligste of gewoon een leuke scout? Kom dan meefietsen op de fietstrein van Giro di Mooka.

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er mogen maximaal 8 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 36 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 19 april om 13:00 uur en duurt tot en met maandag 22 april 14:30 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie.