Plaats: Mook | Datum: 10 april t/m 13 april | Leeftijd: 7 t/m 11 jaar | Groep: 1 - 2 pers. | Prijs: € 53

Powerkids HIT-it

Het mysterie van de Mookerklepel

Er woont in Mook een klokkenmaker: de klokkenmaker van de Notre Mook. Deze klokkenmaker heeft een bijzondere tijdklok, de Mookerklepel, gemaakt. Wanneer je in deze bijzondere klok gaat zitten, kun je de geschiedenis van honderden jaren terug beleven.

Dit is echter een groot geheim. Omdat het een bijzondere klok is, werd hierom precies 100 jaar geleden een geheim genootschap opgericht: de Dahinda(h)orde. De klokkenmaker werd gevraagd om hun allereerste leider van de orde te zijn. Als dekmantel werd de klokkenleider de eerste Akela en werd de Dahinda(h)orde de eerste welpenhorde van Nederland.

Deze Dahinda(h)orde is opgericht, zodat deze tijd klok beschermd kan worden. Dit geheime genootschap komt alleen bij elkaar als Mookerklepel in gevaar komt. Dit is al heel lang niet gebeurd, vandaar dat de Dahinda(h)orde zich verveelde en aansloot bij Scouting, om toch leuke activiteiten te kunnen ondernemen. Zo ontstonden de welpen bij Scouting in Nederland. In de loop der jaren is de orde steeds kleiner geworden, want de geheime leden werden ouder of stopten ermee. Je kunt de Dahinda(h)orde nog steeds herkennen aan hun speciale dasring.

Nu deze tijdklok op wonderbaarlijke kapot blijkt te zijn is, heeft de kleindochter van de klokkenmaker nieuwe leden voor deze Dahinda(h)orde nodig om de klok te bewaken en te maken. Want dat de klok kapot is, is een regelrechte ramp. De kleindochter van de klokkenmaker is één van de laatste leden van de Dahinda(h)orde, vandaar haar oproep aan de Powerkids om haar te helpen.

Er komen de laatste tijd allemaal historische en toekomstige personen uit de klok tevoorschijn. Ze komen uit verschillende tijdperken en dolen rond op zoek naar een bijzonder voorwerp die ze kwijt zijn geraakt. Deze bijzondere personen rusten niet voordat ze hun waardevolle voorwerp hebben gevonden. Dan pas verdwijnen de personen weer de Mookerklepel in, terug naar zijn of haar eigen tijdperk. De nieuwe Dahinda(h)orde heeft als taak de klok te repareren, de voorwerpen te vinden en de bijzondere personen weer terug de Mookerklepel in te krijgen. Vandaar dat de kleindochter de hulp inschakelt van de Powerkids. Misschien kunnen deze welpen tot de Dahinda(h)orde toetreden en het probleem oplossen?

Met 36 Powerkids en een heleboel te gekke leiding maken we er een topkamp van! Overdag zijn we lekker buiten, maar 's avonds slapen we wel in een clubhuis.

Je kan eventueel een plekje reserveren voor een maatje door een subgroepje aan te maken, mits deze zich binnen een bepaalde tijd ook inschrijft. Dit worden dan 'gereserveerde' plekjes die niet ingenomen mogen worden door andere kinderen. Er wordt geen reservelijst opgebouwd.

Vragen? Neem dan contact op met de HIT via deze website of helpdesk@hit.scouting.nl.

Grijp deze mooie kans om je in te schrijven voor de 19e editie van de Powerkids HIT-it in Mook!

Link naar een website over dit HIT onderdeel http://www.powerkids-hit-it.nl/

Nog ruim voldoende plaatsen beschikbaar. Er mogen maximaal 6 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 33 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 10 april om 13:00 uur en duurt tot en met maandag 13 april 14:30 uur.