Plaats: Mook | Datum: 15 april t/m 18 april | Leeftijd: 7 t/m 11 jaar | Groep: 1 - 2 pers. | Prijs: € 58

Powerkids HIT-it

Het mysterie van de Millsche Klepel

Er woonde lang geleden in Mill een klokkenmaker: de klokkenmaker van de Notre Mill. Deze klokkenmaker had 100 jaar geleden een bijzondere tijdklok, de Millsche Klepel, gemaakt. Wanneer je in deze bijzondere klok stapt, kun je de geschiedenis van honderden jaren terug beleven.

Omdat de Millsche Klepel een bijzondere klok is, werd ongeveer 100 jaar geleden een geheim genootschap opgericht: de Dahinda(h)orde. Als dekmantel werd de Dahinda(h)orde de eerste welpenhorde van Nederland en de klokkenmaker werd gevraagd om Akela te zijn bij de (h)orde. Dit geheime genootschap komt alleen bij elkaar als de Millsche Klepel in gevaar komt. Zo ontstonden de welpen bij Scouting in Nederland. In de loop der jaren is de Dahinda(h)orde bijna verdwenen. Maar je kunt de overgebleven leden van de Dahinda(h)orde nog steeds herkennen aan hun speciale dasring.

Nu deze tijdklok op wonderbaarlijke wijze kapot lijkt te zijn, heeft de kleinzoon van de klokkenmaker, Vincent Vroeger, nieuwe leden voor de Dahinda(h)orde nodig om de klok te repareren en te bewaken. Want dat de klok kapot is, is een regelrechte ramp. Vincent is één van de laatste twee overgebleven leden van de Dahinda(h)orde, vandaar zijn oproep aan de Powerkids om hem te helpen. Misschien wil jij tot deze Dahinda(h)orde toetreden en het mysterie oplossen?

Ben jij slim en stoer genoeg om deze uitdaging met de Powerkids aan te gaan?! Met 36 Powerkids en een heleboel te gekke leiding maken we er een topkamp van! Overdag zijn we lekker buiten, maar 's avonds slapen we wel in een clubhuis.

Je kan eventueel een plekje reserveren voor een maatje door een subgroepje aan te maken, mits deze zich binnen een bepaalde tijd ook inschrijft. Dit worden dan 'gereserveerde' plekjes die niet ingenomen mogen worden door andere kinderen. Er wordt geen reservelijst opgebouwd.

Vragen? Neem dan contact op met de HIT via deze website of helpdesk@hit.scouting.nl.

Grijp deze mooie kans om je in te schrijven voor de 19e editie van de Powerkids HIT-it in Mill!

Let op: Dit kamp start al om 13:00 uur. Mocht je dit niet redden, dan is dit geen probleem. Overleg wel even met de kampstaf vanaf hoe laat jij aanwezig kan zijn.

Link naar een website over dit HIT onderdeel http://www.powerkids-hit-it.nl/

Vol: inschrijven is niet meer mogelijk. Er mogen maximaal 6 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 36 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op vrijdag 15 april om 13:00 uur en duurt tot en met maandag 18 april 14:30 uur. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar in de blokhut van Scouting Mill in Mill.