Plaats: Ommen | Datum: 16 april t/m 18 april | Leeftijd: 11 t/m 16 jaar | Groep: 1 pers. | Prijs: € 55

Fire & Food HIT

Lekker en gezellig!

Word jij Kampvuurkok? Houd jij van vuur stoken, bezig zijn met recepten en lekkere hapjes, en het bereiden van maaltijden buiten in de natuur? Dan kom jij vast naar Fire & Food!

Midden in het bos ben je drie dagen bezig met eten en drinken en leren we alles over koken op vuur.

Drie dagen lang beoefen je de kookkunst met outdoor-cooking, Je kookt in de grond, op de grond, boven de grond en in de lucht. Het vuurtje brandt voortdurend!

Ontbijt, lunch en diner bereiden we steeds zelf, waarbij we hout, kool, gas, olie en benzine gebruiken.

We gaan op zoek naar eetbare planten en fruit in de natuur en in de winkel ;-) en leren welk materiaal je nodig hebt om de lekkerste simpele en moeilijkere hapjes te bereiden.

Na deze drie dagen beheers jij het bouwen van een oven waar je heerlijke pizza's uit tevoorschijn haalt. Je kunt een cake en een flatbread bakken, een stoofpotje stoven, en een couscous salade maken met kruiden uit het wild.

We gebruiken de Dutch Oven, zodat je weet hoe je basisrecepten in die gietijzeren pan maakt.

Kip in Blad en Klei, een Pizza Party, Survivalflappen, Popcorn, een croissantje die je zelf maakte van meel, en zalm aan een plankje. De lekkerste gerechten kook, stoof, bak, braad en grill jij. Je tovert al dit lekkers zelf tevoorschijn.

Bovendien....is het niet alleen erg lekker wat er gemaakt wordt, maar zorgen we er ook voor dat de gerechten er bijzonder uitzien.

Wil jij:

  • Koken met Passie & Pit
  • Exotisch & Hollandsche pot
  • 50 cent & 10 euro
  • Basis & Verfijning
  • Slow Food & Fast Food

Dan heb je bij ons de juiste HIT te pakken!

De Kookstaf bestaat uit:

Anja – Creatief en bevlogen

Ard – Techniek en materiaal

Elena - All-round van plantje tot bord

Wouter - Muzikale smaakmaker

Meer weten over het kamp?

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem voor vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk.

Aanvullende info:

Vol: inschrijven is niet meer mogelijk. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 16 april om 14:00 uur en duurt tot en met maandag 18 april 14:00 uur.

Let op! Doe de HIT inschrijving bij voorkeur op een laptop of desktop computer. De inschrijving kan op een tablet fout gaan!