Plaats: Ommen | Datum: 16 april t/m 18 april | Leeftijd: 14 t/m 17 jaar | Groep: 2 - 3 pers. | Prijs: € 67

Kano HIT

Samen een open kano-avontuur dwars door de natuur.

Lijkt het jou leuk om met je beste vriend een weekend te peddelen in de omgeving van Ommen? Met uitdagende posten die veel van je vragen? Doorzettingsvermogen, samenwerken en creativiteit zijn de skills die je daarvoor moet hebben. Alles wat je verder nodig hebt neem je mee als bagage in je kano. Veel luxe of lekker primitief, dat mag je zelf weten, als het maar aan boord van de Canadese kano past. Je overnacht aan de oever van de Regge, in je eigen tent. Ga jij naar de sterren staren, of slaap je liever onder je boot?

Wat we gaan doen

Je gaat een kano trektocht maken over de Regge, een rivier met stroomversnellingen, stuwen en door wilde natuur. Ben jij bestand tegen de elementen die je onderweg gaat tegenkomen om de Regge te trotseren? 

Als je zin hebt in een uitdaging, schrijf je dan nu in als koppel van twee of drie scouts en vorm samen de bemanning van een kano.

Wij zorgen voor een spetterend weekend dat je niet snel zal vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van je uitrusting en kano naar de overkant van stuwen en bruggen, koken op het water en laveren met je kano. Slim en handig het spel spelen zal je dit weekend veel opleveren. Voor jou is geen brug te ver! 

De totale kano-afstand is ongeveer 50 km. Daarnaast zul je met en zonder kano korte afstanden te voet afleggen. Onderweg zijn er posten die even rust of juist een uitdaging bieden.

Je hebt minimaal zwemvaardigheid niveau B en je bent niet bang voor water. Heb je nog geen ervaring in een kano? Geen enkel probleem! Wij helpen je graag op weg. Conditie en kracht is niet echt nodig, want samen komen we een heel eind.

Wij regelen je kano. Jij neemt alle spullen mee aan boord die je nodig hebt voor drie dagen overnachting, kleding en koken. Je zorgt onderweg voor je eigen slaapplek. Wij regelen de locaties, jijzelf het dak. Hoe je dit doet maakt ons niet uit. Denk aan een bungalowtent, hangmat of bivakzak. Zolang het maar in je kano past. 

Ook na zonsondergang zijn er uitdagingen. Hou jij 's nachts je boot veilig?  ‘s avonds houden we een zeeslag waar zeker de nodige offers gebracht moeten worden. Zorg jij dat jouw boot heel blijft?

Extra uitleg icoontjes

"Lopen met een ander voorwerp": Je loopt tijdens de tocht een aantal keer langs een stuw of brug met je kano en uitrusting.
"5km lopen": 's avonds naar de kampeerplekken kan een klein stukje lopen zijn. De totale afstand kano peddelen is ongeveer 50km.

Meer weten over het kamp?

Meer informatie? Mail of bel naar de contactpersoon van deze HIT Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem voor vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk.

Aanvullende info:

Vol: Maximum aantal groepjes is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk Er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 16 april om 12:00 uur en duurt tot en met maandag 18 april 14:30 uur. Dit kamp start niet op de hoofdlocatie. Dit kamp vindt niet plaats op de hoofdlocatie, maar Verschillende.

Let op! Doe de HIT inschrijving bij voorkeur op een laptop of desktop computer. De inschrijving kan op een tablet fout gaan!