Plaats: Zeeland | Datum: 31 maart t/m 2 april | Leeftijd: 12 t/m 14 jaar | Groep: 1 - 3 pers. | Prijs: € 47

Waar rook is ... is vuur

Weet je hoeveel manieren er zijn om vuur te maken?

Vuur is niet zo vanzelfsprekend als je misschien denkt. Wij hebben vuur ook niet uitgevonden. Vroeger, heel lang geleden was vuur zelfs kostbaar en moest vuur uit de natuur gehaald worden, bij een bosbrand of door een blikseminslag. Tegenwoordig hebben we lucifers of een aansteker, maar als je dit nou niet hebt? Kan je dan nog steeds een kampvuur bouwen?

Vuur fascineert en trekt aan. Het is meestal ook leuk om naar vuur te kijken. Vuur is warm, gezellig en functioneel, maar alleen als je het onder controle kunt houden.

Bij de HIT “Waar rook is … is vuur” leer je allerlei manieren waarop je vuur kunt maken, hoe je het kan gebruiken en vooral ook hoe je het onder controle moet houden. Jij bent een vuurmeester na deze HIT!

Bij de controle van vuur komt ook een stukje veiligheid kijken. Bij de HIT “Waar rook is … is vuur” zullen we je verder alles leren wat met vuur te maken heeft. Hoe hak ik goed? Hoe ga ik met scherpe messen en bijlen om? Hoe behandel je brandwonden? Hoe hou je een groot kampvuur veilig?

We koken natuurlijk op houtvuur en 's avonds chillen we met een groot kampvuur.

Ben jij een avonturier die graag alles wil leren wat met vuur te maken heeft? Ben je een pionier en niet bang om vuil te worden? Pak je lucifers, houtsnippers, dolk en kom naar "Waar rook is... is vuur"!

Nog voldoende plaatsen beschikbaar. Er mogen maximaal 10 leden uit dezelfde Scoutinggroep meedoen. Er kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen aan deze activiteit. Dit HIT-onderdeel start op zaterdag 31 maart om 10:00 uur en duurt tot en met maandag 2 april 15:00 uur.