Het nieuws van 2011

Het nieuws van 2011.

Powerkids: vuur en water

Zaterdag was een zware dag voor de Powerkids. De zon scheen hard op ze neer, maar desondanks namen de dappere strijders het op tegen de elementen. Als eerste hebben de Powerkids geoefend wat je moet doen als het water ook echt het reservaat bereikt. De voeten-van-de-vloer methode werkt ook niet heel erg. Je voeten blijven wel droog, alleen de rest niet. Das niet zo handig, daarom hebben de Powerkids een leidingstelsel over gesmokkeld en in elkaar gezet. Zo blijft het hele terrein droog.

Hijgende Bizon kwam aan snellen om te vertellen dat het Eeuwige Vuur bijna uit was! Zonder het Eeuwige Vuur kunnen de Mokianen niet leven. Ze kunnen niks meer vangen en zullen het erg koud krijgen. Gelukkig kunnen de dappere kinderen de drie elementen van vuur samenvoegen tot een echt vuurtje! Om te kijken of de kinderen wel echt goed met vuur om kunnen gaan, hebben ze spelletjes met vuur gedaan. Zo hebben ze geleerd om met een waterpistool vlammetjes uit te maken. Maar om een marshmallow boven het vuur te houden, moet je ook wel wat van vuur weten. Dit is natuurlijk ook gewoon heel lekker!

Nu de Powerkids van alles over vuur weten, kan de Oer Indiaan het eeuwige vuur weer aan laten wakkeren. Met spectaculaire vonken sprong het vuur weer aan en was de OpperHoofd weer helemaal blij. Helaas voor hem, en voor de Powerkids, duurde dit niet heel lang. Zo bleek het dat Rode Wolk beschoten was, en nu opeens een pijl in haar hoofd had! Wat erg! Maar er hing, een brief aan de pijl. Daar op stond dat iemand ons de oorlog verklaarde! Het OpperHoofd stuurde de Indianen meteen op pad om oorlogskleuren te zoeken. Daarna kregen ze het oorlogspad te zien. Deze lichtte voor hen op, en aan het einde van het pad zou de strijdbijl moeten liggen. Deze lag er alleen niet, in plaats daar van vonden ze de kapotte vredespijp van de Medicijnman. Dit betekent natuurlijk oorlog!

Het OpperHoofd liet Slissende Slang de strijdbijl halen waarna de Ziener voorspelde dat de Powerkids morgen de strijd aan moeten met het element Wind. Er staat hun een barre tocht te wachten. Na een spannend verhaal van Grote Beer lagen de kinderen al snel weer lekker warm in hun bedje, klaar voor de strijd van morgen...

Foto's HIT Mook

Tijdens de HIT zijn er natuurlijk een heleboel foto's geschoten. Van bijna elke HIT staan er foto's in het fotoboek. Meer foto's bekijken? Neem even contact op met de staf van je eigen HIT. Zij kunnen je vertellen hoe en waar de rest van de foto's van jouw HIT te vinden zijn.

Powerkids: echte indianen!

Vrijdag: Powerkids zijn nu echte indianen!

Wat was het druk in het indianenreservaat van de Mokihana’s! Om twaalf uur kwamen de eerste indianen met grote rugzakken, rolkoffers en weekendtassen aan, maar al snel voelden ze zich goed thuis bij de andere indianen. Kennismaken, echte indianen worden, spannende avondspelen en tenslotte de inauguratie tot echte indianen. Het was een lange eerste dag van de Powerkids HIT-it, maar met dit fantastische weer en deze super-kids zit de sfeer er goed in.

Voor sommige kids is het best spannend om op kamp te gaan, maar ook de wat stillere kids lopen al snel te voetballen, liggen languit in het gras of kletsen bij met de indianen. Bij de centrale opening is het echt al een groep: de Powerkids laten zich goed horen met hun yells en de rest wordt er een klein beetje stil van. Als alle regels van het indianenreservaat duidelijk zijn en ook het Opperhoofd zich heeft voorgesteld, kan er weinig meer mis gaan. En… er is al tien jaar vrede, dus het Opperhoofd is druk bezig om een groot feest voor te bereiden. Dit wordt een topkamp!

Maar zoveel kinderen moeten elkaar wel nog even leren kennen… Ze interviewen elkaar en zo weet iedereen hoe oud ‘ ie is, wat z’n hobby’s zijn en wat ‘ie zo leuk aan Scouting vindt. Wist je, dat Thijmen en Kasper thuis schildpadden als huisdieren hebben? En dat Gino hartstikke goed kan karten? Zelfs als Powerkids niet mogen praten, lukt het ze nog om opdrachten uit te voeren: ze moesten er achter komen welke kleur veer ze achter op hun rug hadden. Geen probleem! En zo waren de corveegroepjes snel ingedeeld. Om echte indianen te worden moest er nog wel een boel gebeuren: leren dansen, vriendschapsbandjes knopen, een hindernisbaan, een natuurkwartet maken, bellen blazen, maar het was gewoon supergezellig en op zo’n manier leer je elkaar snel kennen en… je wordt ook nog een echte indiaan!

Er stond voor het avondeten een stevige maaltijd klaar voor de kids. Dat was wel nodig ook, want met zulk warm weer de hele tijd heen en weer rennen valt niet mee. Flinke borden Hollandse pot waren zo verdwenen en ook van de toetjes bleef weinig over. Na een snelle corveeronde was het tijd voor een rondleiding naar eeuwige jachtvelden. Onderweg werden we nog uitgedaagd om te gaan ruilen en verzamelen. Ieder groepje had een bak met voorwerpen en door te ruilen met andere groepjes moest je proberen om zes dezelfde voorwerpen te ruilen. “Hebben jullie een rode washand?” of “Ik zoek een groene ballon!” klonk luid door het bos. En het begon steeds donkerder te worden. Maar het was nog geen tijd om naar bed te gaan… Het Opperhoofd wilde de kids nog inaugureren tot echte indianen. Het was een prachtceremonie en alle kids hebben nu niet alleen hun eigen naam, maar ook een echte indianennaam. Stoere stokstaart, Mooie Flamingo, Irritante Nijlgans, de kids zijn er maar wat trots op. H

Heel moe ploffen ze die avond op hun matjes en rollen snel hun slaapzak in. Rode wangen, kleine oogjes en vermoeide benen. Het is snel stil bij de Mokihana’s, morgen staan er weer nieuwe avonturen op het programma.

Rikki Tikki Tavi

InterHITy

De meest mobiele HIT van allemaal is natuurlijk de InterHITy. Zij doen een hike langs de meeste HIT-plaatsen, maar dan even anders. Puzzelen met de auto en proberen om met zo min mogelijk kilometers op de teller aan te komen op het eindpunt: Mook. Maar wat ze vandaag tegenkwamen... kijk verder in het fotoboek!

Stookkamp

Vrijdagmiddag begon de allersleukste HIT van heel Nederland; de STOOKHIT! Alle deelnemers werden bij aankomst in patrouilles verdeeld: hout, vuur, bijl, rook en zaag. We moesten onze tenten opzetten maar dat ging niet bij iedereen even snel. ;)

Daarna gingen we een spel doen. We moesten een soort paasboom versieren, we moesten een paashaas en een bloem en een paasei verzamelen. We deden dit tegen 2 andere HIT’s. Helaas waren we geen 1ste, want de Alles HIT was ons net voor. Maar het was wel super leuk! Toen het spel klaar was gingen we onze kampjes afmaken en een keuken pionieren,. Daarna werd er gefourageerd en gingen we stoken & koken. We hebben heerlijk gegeten en nog een spel gedaan. Het was laat en we gingen lekker slapen. De foto's van vandaag staan in het fotoboek!

Geschreven door Josine & Anne