Vanmiddag kwam het Hit Mook Nieuwsteam zoals afgesproken op de plaats van bestemming. Er werd hard opgebouwd voor het kratjes stapelen. Maar geen enkele deelnemer te bekennen. Dus met de routebeschrijving op zak zijn we weer met de pont terug gegaan naar de andere kant van de Maas. Daar het haventje van Arcen opgezocht en ja hoor: daar kwamen deelnemers aangeroeid, een enkeling aangezeild. We hebben een aantal groepjes opgewacht en wat mooie foto’s van ze gemaakt. Ook natuurlijk het kaartje uitgedeeld met de gegevens van onze Twitter, Facebook en internetsite.

alt De deelnemers moesten daarna een stukje gaan lopen. Ze moesten 1 paar sokken bij iemand aan doen en die moesten zo wit mogelijk bij het eindpunt aankomen. Na het goed lezen van de beschrijving kwamen de groepjes er al snel achter dat er niet stond dat de sokken aan de voeten gedragen moesten worden. Dus er waren een aantal teams heel slim en die bedachten dat het makkelijker was om de sokken aan de handen te dragen. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en later kwamen ze daar ook achter. Er werden natuurlijk minpunten uitgedeeld. Een routetje lopen is op zich niet zo moeilijk maar het terras is ook wel heel lekker met dit weer... Dat werd dus ook door veel teams gedaan. Helaas kwam de bezemploeg de terrassen leeg vegen en moesten ze toch echt gaan. Dit hebben ze dus ook gedaan. Langzaam aan kwamen ze aan bij post 1 waar natuurlijk de sokken nog steeds wit moesten blijven. Voor de teams die wel iemand de sokken hadden aangetrokken gaf dit natuurlijk een extra uitdaging.

Al met al schoot het niet op want een aantal groepjes is na post 1 direct teruggegaan het terras op, totdat de begeleiding dit doorhad natuurlijk. Al met al hebben ze met een behoorlijke vertraging het eindpunt bereikt. Tot hun grote verrassing kwamen ze niet terug bij de vletten maar liepen ze naar de wachtschepen. De dames van de kookstaf waren al de hele middag bezig met het koken voor de deelnemers. We hopen dat het ze heeft gesmaakt.

alt

Het was voor het Nieuwsteam een mooi gezicht om alle vletten achter elkaar over het water te zien gesleept te worden.