Waterzwerven... Dat moet je echt minstens één keer in je leven gedaan hebben! Wat een avontuur in/op zo’n lelievlet. Onder leiding van een instructeur leer je de fijne kneepjes van het zeilen en beleef je samen een hoop plezier. Zeker ook omdat er tussentijds spellen gespeeld worden. Probeer er al varend door vragen aan andere groepen te stellen, maar eens achter te komen wie jij bent! De meeste groepjes hadden het al snel door. Het laatste groepje heeft het uiteindelijk, door wat tips, ook geraden. Of wat dacht je van Triviant op het water, waarbij je je al roeiend moet verplaatsen?

Dat er ruimte is voor eigen uitdagingen, blijkt wel doordat twee van de deelnemers ervoor kiezen vanaf de wal aan boord te gaan door over het touw te klimmen/schuiven.

over kabel

Hoe wij dat weten? Simpel! Een delegatie van het Nieuwsteam is van de partij geweest! Het avontuur begon al spectaculair: instructeur Ivo stond reeds met zijn voeten in het verfrissende water. Als nieuwsreporters natte voeten halen? Nou nee, daar houden we niet van. Blij toe dat instructeur Ivo de reddende engel bleek! Hij heeft er toch maar mooi voor gezorgd dat alleen zijn voeten nat zijn geworden. Hoe dan? Nou, doordat hij één van ons op zijn rug vervoerd heeft. Eenmaal aan boord van het lelievlet gebruikte instructeur Stephan zeiltermen als: afvallen, lijnen, riemen en oploefen. (roer van je af duwen). De vraag rees op: wat is dat allemaal?!!!

Gelukkig bleken de deelnemers erg hulpvaardig. Zij lichtten het Nieuwsteam lachend in over de betekenis van dit alles. Als klap op de vuurpijl is het voor ons helder geworden dat het er vooral om gaat als team samen te zeilen; alles draait om teamwork.

Erg gelachen werd er om de mensen op de lelievlet die het papier met de speluitleg in het water hadden laten vallen... en dit ook tevergeefs hebben proberen te redden.

Zo rond een uur of 18:00 meerden we aan, werd het overtollige water van de vletten gehoosd en stond er een heerlijke maaltijd in het wachtschip voor ons allen klaar; aardappelen, boontjes/erwtjes, een hamburger en wat uitjes om het helemaal af te maken. Voorafgaand aan de maaltijd liet een van de kookstafleden een gave yell horen en toen hebben we toch smakelijk gegeten! Aan alles komt een einde... En tja... dat was ook zo voor ons Waterzwerfavontuur. Wij wensen de deelnemers en de leiding/instructeurs nog enorm veel plezier toe!

eten