Zondagochtend... een delegatie van het nieuwsteam 'on the road.' Op weg naar de Eifel. Een eindje rijden, dat was het zeker... maar het was het meer dan waard!

abseilenDe deelnemers hebben de afgelopen dagen ontzettend veel kilometers gelopen en dat is ze aan te zien, als zij aan komen lopen bij de post waar wij de deelnemers van de Eifel eXpedition, Surf Eifel en Eifel Basecamp op staan te wachten. De manier van lopen verschilt per deelnemer: wandeltempo, strompelend en enkele deelnemers zelfs rennend. Alle deelnemers ploften neer langs de reling, om bij te komen, wat te eten en/of te drinken of om te wachten tot zij aan de beurt waren voor het abseilen van een 24 meter hoge brug.

Lef heb je er zeker voor nodig, vooral om over de reling te stappen. De leidinggevende vertelde ons dat iedereen last heeft van gezonde spanning, voor of tijdens het klimmen over de reling. Het is immers niet niks! De meeste deelnemers hebben deze stap getrotseerd en zich aan de abseilactie gewaagd.

etenHierna hebben wij als Nieuwsteamleden de natte voetentocht gelopen; een stukje dan, langs een beekje, tussen de bossen, rotsen en heuveltjes. We hebben onze ogen uitgekeken! Wat is het hier mooi! Natte voeten hebben wij gelukkig niet echt gekregen tijdens het oversteken van de beek, doordat we stenen/lieslaarzen hebben gebruikt. Hopelijk hebben de deelnemers de oversteek ook droog gehouden!

Aangekomen op het kampterrein was het relaxtijd. Op het gemakje werden tenten opgezet, primitief pizza’s gebakken, samen rond een vuurtje gegeten. Wij als HIT-reporters zijn blij dat we een kijkje hebben mogen nemen en wensen leiding en deelnemers een toffe/gezellige afronding van dit kamp.