Het nieuws van 2013

Sluiting HIT Mook

Sluiting HIT Mook 3Maandag, 2e Paasdag, de HIT is alweer bijna ten eind. En wat is er toch veel gedaan dit weekend op de negen verschillende kampen die bij HIT Mook horen! Van jong tot oud hebben de deelnemers een gevarieerd programma aangeboden gekregen op de kampen. Van prinsessen redden tot abseilen, van varen tot autorijden, van speurtochten tot trappersbanen, van de Eifel tot in Zeeland, niks was te gek. De stafteams hebben de meest geweldige en creatieve ideeën uit de kast getrokken om het de honderden deelnemers naar hun zin te maken en dat is goed gelukt!

Vandaag kwamen alle deelnemers met hun stafleden aan het begin van de middag naar het grote veld van HIT Mook. Op het grote veld was nog van alles te doen, de kampen mochten zich presenteren door middel van een spel of activiteit waaraan iedereen kon meedoen, de Scoutshop was aanwezig en er konden naambandjes en badges worden bekeken en gekocht. Aan de inwendige mens was natuurlijk ook gedacht. Er kon een lekker broodje saté en een krentenbol worden gegeten, een glaasje ranja Sluiting HIT Mook 6gedronken en zelfs een overheerlijk ijsje worden gehaald bij de knalroze ijscokar.

Het zonnetje kwam vandaag ook flink door gelukkig. De meeste deelnemers lagen lekker op het veld te luieren, telefoonnummers uit te wisselen, spelletjes te spelen of… heerlijk te slapen. Moe, voldaan, maar zeker ook redelijk uitgeput kwam er dan toch ook weer een eind aan deze geweldige vier dagen, tijd voor de sluiting.

Na een mooie dans, een praatje van voorzitter Bart en het laten zakken van de vlaggen door de oudste en jongste deelnemer van HIT Mook, was het toch echt tijd om naar huis te gaan. De nieuw ontstane liefdeskoppeltjes wisselden nog snel een kus en een knuffeltje uit, de jonge kinderen zochten hun ouders op, de stafleden werden bedankt en iedereen keerde huiswaarts verlangend naar een lekker warm bad na al die koude dagen en nachten. En daarna… snurken maar en dromen over de geweldige avonturen die je hebt beleefd tijden deze dagen bij HIT Mook.

Sluiting HIT Mook 1Deelnemers, stafleden, werkstam, C-team, nieuwsteam, bedankt voor deze geweldig mooie dagen, heel graag allemaal weer tot ziens volgend jaar!

Sluiting HIT Mook 2Sluiting HIT Mook 4

Sluiting HIT Mook 5Sluiting HIT Mook 7

Foto's

De HIT zit er al weer op. Het nieuwsteam werkt in de loop van de week de laatste stukjes uit, plaatst de foto's die nog geplaatst moeten worden en komen er nog een paar filmpjes bij.

De foto's die al gemaakt zijn, zijn te vinden op facebook, ook als u geen account heeft kunt u de foto's gewoon bekijken op: https://www.facebook.com/mookhit

Misschien tot volgend jaar.

Scoutinggroetjes,

Het nieuwsteam

 

DDR Abseilen

Abseilen

Abseilen

Onze razende reporters zoeken ook op de laatste HITdag naar het nieuws. Het nieuws schoot deze ochtend dan ook snel voorbij. Gelukkig vonden wij een plek waar nieuws was.

Meelopend met een groepje probeerden wij de stoere verhalen los te krijgen. Zij vertelden dat de nachten koud waren. Overdag was het leuk, maar een paar gaven wel aan dat zij nu slapende de tocht aan het lopen waren. Zijn weg vervolgend nam de reporter afscheid van deze groep en liep naar de post.

Staand op een koude brug was de eerstvolgende post van de DDR. Op de brug kregen de deelnemers de opdracht dat zij van de brug moesten abseilen. Ondanks de kou ging de eerste DDR'er snel over de muur. Hij daalde dapper af in de diepte de kou tegemoet tredend. De tweede deelnemer ging ook over de rand zijn grens opzoeken. Heel dapper wilde hij naar beneden abseilen, maar besloot op het laatste moment toch niet omlaag te gaan. Tijdens de DDR wordt er ook over de grens gekeken. Na deze post vervolgden de deelnemers hun tocht naar de sluiting in Mook.

Aankomst trekkende HITs

De laatste wandeling de heuvel op

De bus

Helaas — hopen wij tenminste — is de laatste dag van HIT Mook weer aan gebroken. Traditiegetrouw zal de centrale sluiting plaatsvinden op het terrein bij Don Bosco. Daarvoor zullen alle trekkende en op een andere locatie gestationeerde HITs zich melden in Mook. De InterHitty is gisteravond al aangekomen en hebben in Mook overnacht.
Om wat leuke plaatjes te schieten en reacties te noteren trekt een tweetal nieuwsteamleden naar de voet van de heuvel, onder aan de Avilaweg. De bus uit de Eifel is helaas een beetje vroeg waardoor we de deelnemers al halverwege de heuvel tegen komen, de spirit zit er nog aardig in — waarschijnlijk een beetje bij gekomen tijdens de busreis — en er wordt aardig door gelopen. Ook de eerste deelnemers van de Breinbrekers hebben de route naar Mook gevonden (of geraden) en komen aan rijden. Uit de richting van het station komen de deelnemers van de Hungergames, die met de trein uit Arnhem zijn gekomen. Ook de bus uit Overasselt die de Stookkampers komt brengen is keurig op tijd. Hier is de gemiddelde leeftijd iets lager en de vermoeidheid straalt dan ook wel van de gezichten, ook de stookkampers lopen naar boven. Tenslotte komen van de kant van de Maas de waterratten van de Waterhike 2.0 aan gelopen die de Batavier (het wachtschip) en de vletjes aan de wal in Mook hebben achter gelaten. De enige die nog missen op dat moment zijn de deelnemers van Duitsland Dropping Race, maar die komen uit Groesbeek en dus waarschijnlijk aan de achterkant het terrein op. Later, na de sluiting zal blijken dat een aantal groepjes moeite gehad heeft met de route en zelfs na de sluiting pas is binnen gekomen.

Hunger Games Themafeest

Gezellig!

Een beetje later als gepland kwam het nieuwsteam aan bij de Hungergames in Arnhem. Het was niet te missen waar het thema feest plaats zou moeten vinden. Licht en geluid kwam in volle glorie onze kant op. Na de nodige gesprekjes buiten werden wij uitgenodigd om naar binnen te gaan. Daar was het heerlijk warm, iedereen had een lekker drankje en er werd volop gedanst en meegezongen met de muziek. Gezelligheid alom, we probeerde wat mensen te spreken maar iedereen bleef schichtig om zich heen kijken. Toen we daar naar vroegen kwamen we er achter dat men tijdens het feest bezig was met een moordspel. Dus een hele avond vol met dansen en muziek, maar ook met goed om je heen kijken. Je zag niemand alleen lopen. Altijd met minimaal 2 richting toiletten of bar.