Het nieuws van 2015

De laatste nieuwtjes van HIT Mook 2015!

Een bericht van de fotowinnaars

Na de HIT kregen we nog onderstaand artikel van Ronja, Jitske en Pien die we graag aan jullie willen laten lezen:

Wij (Ronja en Jitske) zijn de winnaars van de foto wedstrijd van HIT Scouting Nederland. Eigenlijk hoort er nog een derde persoon bij (nee, niet Bert) en dat is Pien de fotograaf.
Op de foto staan wij met onze koelste vriend Bert. Wij zijn op het idee gekomen om mee te doen aan de win-actie, omdat de HIT waar wij heen gaan best wel duur is. Het was de een na laatste dag dat je een foto kon insturen. Wij waren in het bos aan het sleeën. We hadden het over de HIT. Dat het super leuk zou worden en dat we aan de foto wedstrijd mee konden doen. We zijn toen naar Ronja’s huis gegaan waar sneeuwpop Bert stond. We hebben toen alle slingers, verkleedkleren, scoutingblouse en nog meer uit de kast gehaald en toen zijn Ronja en Jitske naast Bert de sneeuwpop gaan staan. Hier heeft Pien een mooie foto van gemaakt. Die hebben we ingestuurd.
Op donderdag 1 januari zou de uitslag bekend worden gemaakt. We hadden de hele dag ge-appt of we eigenlijk wel kans zouden maken. Het werd later en we dachten dat we niet hadden gewonnen. Totdat we om 22:00 uur een mailtje kregen dat we hadden gewonnen!!!!! Toen vierden we allemaal een feestje thuis.
De fotowedstrijd hebben we dus eigenlijk met z’n drieën gewonnen. Daarom hebben we de kosten voor de derde deelnemer door drieën gedeeld.

 fotowedstrijd
Jitske, Bert, Ronja


We hebben ons maanden verheugd op de HIT. In die maanden keken we wel duizend keer het promofilmpje van de HIT 50ᵒ Noord Hunger Games (dat echt hilarisch is!). Twee weken geleden kregen we dan eindelijk de deelnemersinformatie. Toen hebben we de gezamenlijke paklijst verdeeld. De avond voor de HIT hebben we onze tassen ingepakt. We hebben er super veel zin in en gaan er een feestelijke 60e HIT van maken. Op naar de Eifel!

DDR - Hike naar Mook

Op de laatste dag staat voor de DDR traditiegetrouw de hike naar Mook op het programma.
Het Nieuwsteam wachtte de deelnemers op bij de brug over het oude spoor (waar tegenwoordig een keurig fietspad naast ligt) van Malden naar Groesbeek.
Daar stond abseilen op het programma, en al vlug kwam het eerste groepje uit het bos vandaan.
De postbemanning hielp de deelnemers in de tuigjes en zette hun een helm op, veiligheid voor alles uiteraard ook op de laatste dag, waarna de deelnemers aan twee kanten van de brug konden abseilen.
Regelmatig moest er “fietser” geroepen worden omdat ook het bos en de paden naar de brug een mooi mountainbike gebied is en de fietsers met volle vaart uit de bossen vandaan de brug over reden.
Maar ook wandelaars, ruiters en zelfs een koetsje genoten net als de DDR deelnemers van deze ochtend in de bossen. Toen het volgende groepje aan kwam was het voor de eerste tijd om aan het laatste stukje naar Mook te beginnen.

Bekijk de Hike naar Mook foto's op Facebook.

HITernational - Djembé workshop

De kinderen van HITernationaal zijn weer vroeg (half 9, maar de kinderen vonden dit vroeg) opgestaan om de dag te beginnen met muziek. Niet zomaar muziek, maar muziek van de djembé’s. Dit is een uitgehold stuk boom, waarover een geitenhuid gespannen is. Deze geitenhuid is strakgespannen met touw, waarna het te drogen werd gelegd. Als hier met de vingertoppen opgeslagen wordt, komt er geluid uit. Met hulp van een professionele leraar hebben de kinderen verschillende ritmes en melodieën geleerd.

 

 

 

Bekijk de Djembéfoto's op Facebook.

HIT Mook - Sluiting

Helaas zit HIT Mook 2015 er al weer op! En dus is het tijd voor de sluiting, tegen het middaguur arriveren de HIT's vanuit de buitengebieden. De ZeilHIT heeft zijn boten en het water achter gelaten en zijn naar het Herrendal gehiked, waarbij de werkstam ze assisteerde met het oversteken van de N271 van Mook naar Gennep. De DDR kwam ook hikend binnen na een eind van het kamp te zijn gedropt. De InterHITy was op zondagavond al gearriveerd.

Rond 12:15 uur kwam de bus uit de Eifel aan het begin van de Avilaweg aan met de vermoeide deelnemers van “En dat is allemaal in de Eifel gebeurd?” en de “The Hunger Games”, deze moesten met al hun bagage (en dat was bij sommige (dames) behoorlijk wat!) naar het Herrendal lopen. Ook van Stookkamp kwamen verschillende deelnemers en een deel van de staf de sluiting mee maken in Mook. Samen met alle staande kampen in Mook en alle ouders die hun kroost weer op kwamen halen, werd het al gauw een gezellige drukte op het grote veld bij de toren. De mobiele Scoutshop, de ijscoman en het Foerageteam, C-team en Nieuwsteam, de tafel met broodjes saté, krentenbollen en limonade verhoogde de gezelligheid zeker.

Voorzitter Bart opende om 13:00 uur officieel de sluiting van HIT Mook 2015 door iedereen welkom te heten. Om de ouders en alle deelnemers een indruk te geven van de HIT's in Mook met Pasen, werd vervolgens door ieder HIT onderdeel een kleine presentatie gegeven.

Sommigen vertelden gewoon even wat hun HIT te bieden heeft: De Powerkids zongen het Kinderen voor Kinderen lied “Feest”, omdat hun HIT dit jaar vanwege het 60-jarig bestaan van de HIT het thema “Feest” mee gekregen had. De Bevers die dit jaar heel stoer voor het eerst mee deden, lieten zien dat professor Plof weer beter was en zongen het Beverlied. De ZeilHIT vertelde iets over de regels op het water en hoe je met een boot omgaat. Bij Make Your Choice werd de nieuwe Don bekend gemaakt en de Eifel kwam met de Delta en daar achter de banner van de kabelbaan naar beneden. De DDR liet op een leuke manier de hoogtepunten van hun HIT zien, door middel van foto’s uit te beelden. Het Nieuwsteam had eigenlijk een doorlopende voorstelling van (een deel van) de foto’s en filmpjes willen vertonen, wat helaas door technische redenen niet lukte, en ze vertelden dus maar dat alles terug te zien is op Facebook en de website van HIT Mook.

Na nog wat bedankwoorden van voorzitter Bart was het dan echt tijd om HIT Mook 2015 officieel te sluiten, door het strijken van de vlag. Het C-team had bedacht dat dit zou gebeuren door de jongste en de oudste deelnemer van HIT Mook van dit jaar. De jongste was makkelijk, dat was natuurlijk de jongste Bever Amber, de oudste was iets lastiger, waarschijnlijk zat die bij de InterHITy, maar omdat ze niet zeker wisten of die er was, hadden ze maar besloten de oudste van de staande kampen te nemen. Zelf had hij het in eerste instantie niet eens in de gaten, omdat hij te druk was met de camera om de sluiting vast te leggen, maar Henk van het Nieuwsteam werd even vakkundig in een Scoutfit gehesen om samen met Amber (Sterre Stroom moest wel even mee!) dit klusje te klaren.

 

Daar mee is er een eind gekomen aan een fantastisch lang Scouting weekend in Mook. Wij van het Nieuwsteam hebben met heel veel plezier verslag gedaan van al deze fantastische HIT's in Mook (en (ver) daar buiten), we zullen nog even door gaan met het materiaal wat we nog hebben op de site en Facebook te zetten, en hopen veel van jullie volgend jaar weer te zien!!

Groeten van jullie HIT Mook Nieuwsteam: Sandra, Janneke, Patrick, Kevin, Xander en Henk.

Bekijk alle foto's van de verschillende HIT's terug op Facebook.

BeverHIT - Pyjama disco en Pannenkoekenfeest

Het was vanochtend een beetje raar bij de Bevers. Toen ze net wakker waren kwam de leiding vertellen dat ze een disco gingen houden. Samen hebben ze de slaapkamer versierd met slingers, ballonnen en serpentine. Daarna ging de dansmuziek aan en konden ze lekker gaan springen in hun pyjama’s! Sommige kinderen vonden het fijner om nog lekker even op het bedje te blijven zitten en langzaam wakker te worden, want ze waren toch wel een heel klein beetje moe.

Toen de disco afgelopen was gingen de kinderen door naar het volgende feestje: pannenkoeken als ontbijt! Lekker met pasta, pindakaas, suiker, ei, noem het maar op, alles ging op de pannenkoek. De leiding was zelfs verbaasd over hoeveel pannenkoeken de kinderen op konden, sommigen hadden er wel 5 op! Helaas was het daarna alweer tijd om alle spullen in te pakken, want dit is al weer het laatste dagje van het kamp. Maar hoe moet dat eigenlijk, inpakken?

Bekijk hier de Pyjama discofoto's op Facebook.

En bekijk hier de Pannenkoekenfeestfoto's op Facebook.