Op de frisse zaterdagochtend van 4 april zijn de ZeilHitters begonnen aan de eerste meters op het water. Na het ontbijt zijn begonnen met het optuigen van de boten. Optuigen is het klaarmaken van de boot voor het zeilen. Met 23 landscouts en 1 waterscout was dit een leuke uitdaging. Als eerste het water uit de vletten (een type zeilboot) hozen. Deze zaten vol water van de regen van de afgelopen tijd. Na het water uit de boten te hebben gehaald werden de zeilen aan de boot vastgemaakt. Voor dat ze het water op konden gaan kregen ze eerst nog een zwemvest, om hun drijvende te houden als ze over boord zouden vallen en een zeilinstructie van de zeilschool van Scouting Nederland. Hierna zijn ze het water op gegaan en hebben ze lekker op plas gezeild.

Bekijk de Zeilinstructiefoto's op Facebook.