Het nieuws van 2016

Dit is het nieuws van 2016!

HIT Mook - Sluiting

De vlag is naar beneden, iedereen is moe maar voldaan naar huis. We hebben allemaal een gaaf kamp gehad en hopen dat jullie kinderen, misschien morgen na een nachtje slaap, met veel leuke verhalen zullen komen. Wij van het Nieuwsteam hebben met heel veel plezier verslag gedaan van alle fantastische HIT’s in Mook (en daarbuiten). We hopen dat jullie hebben genoten van alle verhalen op de website en alle foto’s op Facebook.

Bij de BeverHIT hebben de kinderen gegeten zoals ze nooit thuis mogen eten. De Powerkids hebben samen een spellenfabriek gebouwd. Op het Stookkamp hebben ze lekker veel gestookt, dat zult u zo wel ruiken. Op de ZeilHIT hebben ze prachtig zeilweer gehad en kunnen ze nu ook allemaal roeien. De Amerikanen hebben een reis door het prachtige land gemaakt met de American Express. De deelnemers van de Deutschland Dropping Race zijn nog nooit zo vaak gedropt geweest. Er is een hoop gebeurd bij ‘En da’s allemaal in de Eifel gebeurd?!’, die verhalen zullen thuis wel komen. Bij Eifel 50° Noord – Infected zijn ze allemaal geïnfecteerd met het HIT Mook virus. Bij Make Your Choice bleek het heel moeilijk te zijn om keuzes te maken, toch hebben ze veel leuke dingen gedaan. Uiteindelijk zijn alle groepjes ontsnapt uit de virtuele gevangenis van The Escape. Het is geel, het vliegt door Nederland en komt altijd te laat? De rallyrijders van de InterHITy hebben het enorm naar hun zin gehad en waren trots als één van de eerste kampeerders op het nieuwe labelterrein Zeewolde.

Al deze kampen zouden niet mogelijk zijn geweest zonder alle organiserende groepen, maar vergeet ook vooral het C-team en de Werkstam niet. Zij hebben achter de schermen keihard gewerkt om alles rond te krijgen, denk aan de prachtige zeefdrukshirts en de opbouw van posten voor alle kampen. Zowel de voorzitter van het C-team als die van de werkstam dragen dit jaar het stokje over. Bart en Patrick hebben jarenlang met veel plezier gebouwd aan de HIT, nu zijn Sigrit en Jeroen aan de beurt.

Foto’s van de sluiting zullen in de komende week op Facebook gepubliceerd worden, waarbij het album telkens aangevuld zal worden. Kijk dus regelmatig, en geniet lekker na van het hele kamp met alle andere foto’s die we gemaakt hebben.

Tot volgend jaar! Groeten van jullie Nieuwsteam: Sandra, Henk, Kevin, Patrick, Xander, Janneke en Iris!

Bekijk alle foto's op Facebook

DDR 2.0 - De Draisine en luchtbuks schieten

12671914 1324124577614771 1650443856340934821 oDe Draisine, of zoals we in het Nederlands zeggen: “de Fietslorrie…” Hét standaard uitje naar de DDR. Toch is iedere keer dat we er zijn een andere ervaring, zo ook deze keer. Het eerste groepje dat op de draisine van Kleve naar Kranenburg reed, bleef netjes bij elkaar. Er waren vijf karretjes, bij ieder karretje moesten 2 personen fietsen. Bij iedere slagboom sprong er iemand van de voorste kar af, rende om de slagboom open te doen zodat iedereen erlangs kan, en sprong dan weer snel op het karretje om verder te gaan. In Kranenburg stonden hier pannen klaar om eieren in te bakken. Deze smaakte weer zeer goed!

Bekijk meer foto's op Facebook

Lees meer: DDR 2.0 - De Draisine en luchtbuks schieten

Eifel 50° Noord INFECTED - Posten

20160327 IMG 7368Ook Eifel kamp Infected was vandaag aan het schieten. Niet met pijl en boog maar met een aardappelkanon. Met een van buizen gemaakt kanon konden de aardappels afgeschoten worden. Als je het record van de vorige groepen kon verbeteren kreeg je extra punten. Met die punten kan je zorgen dat de stad van de post niet ten onder gaat aan het virus wat zich verspreid over de hele wereld. Ook kregen ze op deze plek een warm broodje knakworst, die ging er met gemak in bij de toch iets vermoeide deelnemers. Bovenop het broodje mochten de hikers ook nog eens hun loodzware tas afgeven. Daar waren ze heel blij mee! De rest van de route hoefden ze deze niet meer met zich mee te dragen. Dit kwam goed van pas want de rest van de route was erg modderig en stijl omhoog. Dit was de route naar de een na laatste post, Las Vegas. Deze stad lag bovenop een hoge berg waar de deelnemers ook even konden kijken naar de Nürburgring die in het dal ligt. Nadat ze per groepje hadden geprobeerd Las Vegas te redden gingen ze naar beneden. Dit ging met een looping down, dat is omgekeerd abseilen. Ze werden in een tuigje gehesen en ze moesten rennend naar beneden. Voor sommigen nog spannend maar al snel hadden ze het onder de knie en ging het vrij snel. Onderaan vervolgde de route zich naar de laatste post van deze dag. 

Bekijk meer foto's op Facebook

 

En da's allemaal in de Eifel gebeurd?! - Klimmen en boogschieten

20160327 IMG 7258Vanmiddag gingen de deelnemers van het Eifel kamp, "En da’s allemaal in de Eifel gebeurd?!" rots klimmen en hiken. De groep was in twee subgroepen verdeeld en die gingen om de beurt hiken en klimmen. Bij het klimmen waren er verschillende routes uitgezet tegen een steile rotswand aan. Er zat ook een indoorklimmer tussen de deelnemers. ‘Indoorklimmen is heel anders maar dit is ook superleuk.’ Het is even zoeken naar de goede rotsen om je aan vast te houden maar alle deelnemers komen heelhuids boven op de rots waar ze van een prachtig uitzicht konden genieten. ‘Ik kon de bergen over de boomtoppen heen zien, echt geweldig.’ Vertelt een deelnemer als ze weer veilig beneden is aangekomen. In de eerste klimgroep waren ze erg fanatiek met het verbreken van hun en andermans records. Maar het werd snel duidelijk dat je met haast niet sneller boven bent. Na alle drie de parcoursen te hebben beklommen konden de deelnemers weer naar beneden lopen. Onderweg naar beneden kwam de wafellucht de deelnemers al tegemoet. Nadat ze hun wafels met slagroom op hadden konden ze gaan boogschieten. Een zware boog maar de Hitters konden er wel mee overweg. Voor de meeste viel hun eerste keer schieten niet tegen. De pijlen werden ingeleverd en de eerste groepjes konden aan hun hike beginnen.

Bekijk meer foto's op Facebook

 

Zondag middag

12419210 1323895190971043 8764393477248760191 oVanmorgen was het helaas wat slechter weer. Maar al vrij snel werd het toch weer droog en ging iedereen lekker aan de gang met het programma. De powerkids lopen vandaag een speurtocht. Onderweg komen ze allerlei dingen tegen ie ze kunnen doen. Ook terug op hun eigen kampterrein kunnen ze spelletjes en dingen doen. Zo te zien hebben ze veel plezier. Bij American Express hebben ze vandaag allemaal workshops en leuke activiteiten die ze kunnen doen. Zo konden ze op een rodeo stier rijden en ze konden leren met een zweep om te gaan. De appeltaart die door middel van het kampvuur werd gebakken rook erg lekker. Er werden nog veel meer spelletjes gedaan zoals softball en katapult schieten. De werkstam heeft vandaag een aantal uur hard gewerkt om een mooie kabelbaan op te hangen. Voor de werkstam ook leuk want het was een nieuwe locatie. De deelnemers van Make Your Choice hadden de keuze om de kabelbaan af te gaan. Een aantal van hen heeft hier voor gekozen. De werkstam zelf genoot er ook zeker van om de kabelbaan af te gaan. Bij Make your choice konden verschillende activiteiten worden gedaan zoals graffiti spuiten en de kabelbaan. De Bevers hebben een estafette gedaan en zijn lekker buiten aan het spelen. Zo te zien vermaken alle kinderen zich prima.

Bekijk meer Powerkids foto's op Facebook

Bekijk meer kabelbaan foto's op Facebook

 

BeverHIT2 - Avond maaltijd

12891042 1324073117619917 3197408924870861299 oVanavond gingen de bevers zoals altijd eten. Het was hele normale spaghetti. Maar er waren toch wel een paar dingen bijzonder. Het eerste wat bijzonder was is dat er allemaal plastic op de tafel lag. Er waren geen borden te zien. Toen de leiding het eten opschepte werd dat dus ook gewoon op tafel gelegd. Maar er was ook geen bestek. Dus er moest met de handen gegeten worden. Dat vonden de bevers toch wel heel erg leuk. Toen het eenmaal zo ver was graaide de bevers met beide handen in de pasta. Maar sommigen vonden dat nog een beetje te makkelijk en vielen met hun hoofd in de pasta om vervolgens lekker te happen. De kinderen hebben genoten. Ook de leiding heeft er van genoten. Voorzitter Bart heeft een hapje mee gegeten met de bevers. Een van de bevers heeft zelfs spaghetti naar hem gegooid. Eigenlijk willen we er nu verder niet meer over kletsen maar u aanraden naar de foto's te kijken op onze facebookpagina. Wij hopen dat u er net zo van zult genieten als dat wij allemaal hebben gedaan.

Bekijk meer foto's op Facebook

American Express - Workshops

12891002 1323892820971280 5444708219402273760 oVandaag staat bij the American Express in het teken van workshops. Ze kunnen allerlei dingen doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op de rodeo stier, je kunt waterballonnen kapot schieten met de katapult, frisbeeën, softballen en je kunt met een zweep leren omgaan. Ook werd er lekker appeltaart gebakken. Een leerzame en heel gezellige dag voor de deelnemers. Voor ons ook heel leuk want er was constant beweging op het veld. 

Bekijk meer foto's op Facebook