12525192 1321503071210255 5871268128766291725 oEen paar uur geleden is de werkstam al vertrokken. Zij waren gevraagd een post voor de DDR op te bouwen. Deze post is altijd wel een bijzondere. Ook wel door de staf de natte oversteek genoemd. Ja die natte oversteek dat klopt. Want bij deze post is het de bedoeling dat je met een kabelbaan over de Niers gaat. Je tas neem je daarbij ook mee.

De werkstam bouwt deze post op. Maar voordat de kinderen over de kabelbaan gaan moet deze natuurlijk wel even gecontroleerd worden. Een natte oversteek was het voor deze tester zeker. Heen ging dit goed. Maar hij dacht ook nog terug te kunnen. Dat kon wel maar niet droog. Helaas pindakaas.

Bijna alle kinderen hadden de overkant droog gehaald. Het nieuwsteam kwam bij bij de laatste paar groepjes. Die gingen ook allemaal droog naar de overkant. Oke een paar keer hebben de voeten het water geraakt. Maar dat viel mee.

Het laatste groepje liet echter wat langer op zich wachten. De staf van de DDR werd daar een beetje vervelend van. Ze probeerde al om de nieuwsteam leden over de kabelbaan te krijgen maar dat lukte niet. Eindelijk kwam daar dan het laatste groepje aan. De jongens hebben zich voorbereid en het tuigje aangedaan waarmee ze de kabelbaan over moesten. Bij de eerste jongen van dit groepje werd er ietsjes aan de kabel geduwd. Maar toen die al weer los werd gelaten lach hij toch voor een gedeelte in het water. Ook diegene daarna hebben bijna allemaal wel natte voeten gehaald. Dit was vaak de schuld van hun lengte. Want de zin “Je moet je benen omhoog houden” die snapte ze niet allemaal.

Al met al heeft iedereen de overkant gehaald en konden ze weer verder lopen naar de volgende post.

Bekijk meer foto's op Facebook