DSC 0194De InterHITy had vandaag een etappe van 94 kilometer op de planning staan. De daadwerkelijke route die ze dus af hadden moeten leggen, met de auto, is 94 kilometer. Als jee en stukje verkeerd rijdt, dan maak je extra kilometers. Het doel van het kamp is om uit te komen op 0 kilometer. Met het achterbankboekje kunnen namelijk kilometers weggeschreven worden. Vandaag gingen die puzzels over de Romeinse en Griekse goden. Ook op posten kunnen kilometers verdiend worden.

De groepen waren keurig op tijd binnen op het nieuwe scoutingterrein in Zeewolde. Enkele bekende gezichten, zoals Nick. Hij deed al voor het derde jaar mee, maar telkens met iemand anders. Dit jaar is Erin met hem mee, ze komen van een studentenstam uit Enschede. Ik sprak ze tijdens het opzetten van een krap trekkerstentje. Volgens hen ging dat prima, bovendien was deze tent makkelijk op te zetten. Voor slecht weer hadden ze namelijk ook nog een tunneltent mee, maar dat duurde veel langer om op te zetten.

Oude groepjes komen terug, of worden zoals hierboven uitgebreid, maar er nemen ook nieuwe groepjes deel aan deze rally. De jongens van Axamafobie vonden het tot nu toe erg leuk. Het was wel een chaos, vooral met alle spullen in de auto, volgens ‘achterbank-puzzelaar’ Rick. Maar daar hebben chauffeur Elbert en muziekregelaar én navigator Mathijs niet zo veel last van.

Bekijk meer foto's op Facebook