12671984 1322758464418049 5489448274385679668 oIeder groepje heeft de kans om aan het grote rad te draaien. Op dit rad staan verschillende routes aangegeven. Dit zijn onder andere de route met de GPS, kaarsenroute, Virtual Reality route, een filmpje route, de QR route en stafkaartenroute. Iedere routevariant liep ergens anders naartoe, allemaal op een afstand van ongeveer 1,5 km.

“De VR route was wel het leukst, want dan kon je om je heen kijken en zag je alles 3D” zeiden sommige kinderen. “Als  je om je heen keek, stond je in een groot veld met een muurtje in het midden, met allemaal bomen aan de zijkant.” Later bleek dit de Mookerheide te zijn, het verste punt vanaf het terrein. Vanaf deze berg had je in ieder geval wel een heel mooi uitzicht.

Op deze berg hing een puzzel, waarbij een raster met getallen stond, waarvan 1 getal onbekend is. Aan de kinderen te taak dit antwoord te geven. Na een goede onderhandeling met de leden van het Nieuwsteam hebben ze voor 10 paaseitjes naar keuze een hele grote hint gekregen. Hiermee wisten ze binnen een minuut op het juiste antwoord te komen. Nu maar hopen dat het die 10 eitjes waard waren!

Als ze het antwoord hadden gegeven moesten ze terug naar het rad en nog een keer draaien. Hier kregen ze een andere route, waar weer een nieuwe opdracht hing. Het groepje dat de meeste opdrachten goed had geantwoord kreeg extra fiches, waarmee de kans op winnen op het einde weer groter was!

Bekijk meer foto's op Facebook