12891736 1322768317750397 2317893900813004077 oÉén moord, vier ooggetuigen. Als echte crime investigators gingen de deelnemers van de American Express vandaag aan de slag om de moord op te lossen. Elk groepje werd opgesplitst in een thuisbasis en een onderzoekende groep. Deze laatste groep ging op pad langs de verschillende ooggetuigen om aanwijzingen te krijgen.

Zo was er een post op het plaats delict, welke door de thuisbasis nagepuzzeld moest worden. De onderzoekende groep moest met walky talky’s aangeven wat waar lag, wat nog best lastig bleek te zijn. Kogelhulzen, schoten op een boom, een voetafdruk en een lijk waren cruciale aanwijzingen.

Op een andere post moesten ze via de Golden Gate Bridge bij de ooggetuigen komen, zij wisten te vertellen dat het ging om een grote, lange man met een donkerkleurig pak aan. Een bedrijf uit Detroit dat auto’s verhuurde was ook naar de politie gestapt omdat één van hun huurauto’s nog niet terug gebracht was. Zij wisten te vertellen dat het ging om een 60-jarige man met geblondeerd haar met een felgekleurde stropdas. Allemaal interessante informatie, de jury zal vanavond een vonnis uitspreken.

Afhankelijk van hoe goed ze de opdracht uitvoerden, kregen de deelnemers een aantal aanwijzingen. Het goed uitvoeren van een opdracht was met name cruciaal bij de post waar de deelnemers met een vlot naar de overkant moesten varen. Lukte het niet om naar de overkant te komen, dan kreeg je weinig aanwijzingen, groepjes die het wel lukten, kregen al meer aanwijzingen. Het groepje dat de meeste aanwijzingen kreeg was toch echt groepje groen. Vol overtuiging trok Ralph zijn shirt uit toen hij hoorde dat hij extra aanwijzingen kreeg als hij de Mississippi in dook, hij twijfelde echter toen hij voelde hoe koud het water was. Maar dapper als hij was sprong hij er toch echt in, ook voor een tweede en derde keer toen we nog wat extra film- en fotomateriaal wilden maken.

Na twee posten had groepje paars al een goed verhaal, Marit vertelde: ‘de personen die vermoord waren zijn beide beveiligers, de een was op weg naar het congrescentrum, de ander was beveiliger van het Witte Huis. Dus die moordenaar wilde de president hebben, want hij vermoordt alle beveiligers. We zijn ook bij zijn huis geweest, daar stond paytax, dat is belasting, en dat heeft ook weer te maken met de president.’ Hoe dan ook, alles was tragisch volgens deze dames.

Bekijk meer foto's op Facebook