12671914 1324124577614771 1650443856340934821 oDe Draisine, of zoals we in het Nederlands zeggen: “de Fietslorrie…” Hét standaard uitje naar de DDR. Toch is iedere keer dat we er zijn een andere ervaring, zo ook deze keer. Het eerste groepje dat op de draisine van Kleve naar Kranenburg reed, bleef netjes bij elkaar. Er waren vijf karretjes, bij ieder karretje moesten 2 personen fietsen. Bij iedere slagboom sprong er iemand van de voorste kar af, rende om de slagboom open te doen zodat iedereen erlangs kan, en sprong dan weer snel op het karretje om verder te gaan. In Kranenburg stonden hier pannen klaar om eieren in te bakken. Deze smaakte weer zeer goed!

Bekijk meer foto's op Facebook

 

De tweede groep, die van Kranenburg terug naar Kleve reed, deed het toch anders. De voorste twee schoten als een sneltrein door het landschap, terwijl de achterste het “op hun gemak” deden, zoals ze het zelf zeiden. Hierdoor zat er halverwege al 20 minuten tijdsverschil tussen! Ze hebben deze tijd wel een beetje goed gemaakt door flink bij te trappen, uiteindelijk maar 10 minuutjes later aangekomen dan de eerste twee.

Door in de auto (vanuit Kleve in ieder geval, vanaf Kranenburg werd gelopen) naar de volgende post. Er stond een tegeltje een eindje verderop. Het doel? Het tegeltje met je groepje kapot schieten met een luchtbuks! Iedereen vol enthousiasme de tegeltjes kapot schieten. Toen het bijna niet meer kleiner kon kwamen de volgende woorden van de leiding: “Ik hoop dat jullie lekker geschoten hebben? Succes verder, dat was namelijk jullie route die nog gelopen moet worden…!” Toen de kinderen dat hoorde, verdween de lach van hun gezicht. Dat werd dus puzzelen! Succes met de route, we hebben gehoord dat er in ieder geval warme chocolademelk op de volgende post is. Dat was wel lekker met die korte, maar flinke bui die even over kwam!