Het nieuws van 2017

Dit is het nieuws van 2017!

Powerkids - De verjaardag

De kinderen hebben samen met Jacala een plan gesmeed om Jacala alsnog in het Trappenhuis te krijgen en de schat te kunnen vinden. Dit moet gebeuren tijdens de verjaardag in het Trappenhuis. Daarnaast moeten ze Jacala zien binnen te smokkelen. Mathilda mag van haar oom natuurlijk geen feest geven voor haar verjaardag, want hij wil geen andere kinderen in het kasteel hebben. Tijdens een smokkelspel bleken de kinderen de Graaf en zijn Butler te slim af te zijn en toch slingers en allerlei lekkers het kasteel in te hebben gesmokkelt. Zodra het gelukt was, werden alle gesmokkelde spullen opgehangen en het kasteel versierd. Daarna was het tijd voor feest! 

Er moest nog één lied gezongen worden, namelijk dat van de Mookersprong. Terwijl de kinderen aan het zingen waren kwam de graaf tevoorschijn en zei dat ze moesten stoppen. Maar de kinderen bleven zingen en telkens kwam iemand tevoorschijn. Aan het einde van het lied kwam een schat naar beneden gezakt uit een raam van het trappenhuis. In de kist zat een boek, een brief en goud. Mathilda heeft de schat gevonden! De graaf is verslagen en gaat boos weg. Jan Toereloer gaat met Iwan het Trappenhuis beheren, totdat Mathilda 18 jaar is en het Trappenhuis erft. Nu kan Mathilda gewoon naar de welpen van scouting Mook en kan ze volgend jaar weer mee met de PowerkidsHit-it. 

DDR - posten

Het leuke aan Nieuwsteam zijn is dat je nooit weet wat je kunt verwachten. Zo sta je bijvoorbeeld bij het station waar de draisine zou vertrekken, bleek dat alle deelnemers zo vroeg klaar stonden dat ze al waren vertrokken. Voor het eerst in tijden ‘zeurt’ de leiding van de DDR over het feit dat de kinderen te vroeg klaar staan. Tenten ingepakt en wel. Dus wij snel naar het eindpunt gegaan, daar een aantal kinderen omgekocht (met geld wat twee jaar geleden bij de DDR punten opleverde, maar dit jaar niet…) om een eitje voor ons te bakken en uiteindelijk konden we met de tweede rit wel mee.  

We gingen op de draisine, een klein railvoertuig die al fietsend vooruit komt. In hoog tempo werd er gestart, maar al snel kwamen een aantal deelnemers erachter dat het toch wat zwaarder was dan gedacht. Er waren nog groepjes die elkaar in probeerden te halen, maar dat is toch best moeilijk op zo’n spoor… Gelukkig hebben wij het, in tegenstelling tot de eerste groep, droog gehad tijdens de rit! Uiteindelijk zijn we in een schakel achter elkaar aan gegaan. Bij overgangen moesten er telkens een aantal rennen om de slagbomen open te doen, dat gaat namelijk met de hand. En dan weer hard genoeg rennen om terug op de draisine te komen (en de rest maar keihard wegfietsen…).  

Toen we aankwamen in Kleve zijn we met de auto naar de volgende post gegaan, namelijk het buksschieten. Op een afstandje hingen een aantal ballonnen waarin de route naar de volgende post zat. Het bleek toch moeilijker en zwaarder dan gedacht! Maar als je de route had, werd je uiteindelijk op de volgende post beloond met een lekker kopje warme soep.  

En da’s allemaal in de Eifel gebeurd - Raften en klimmen

Na de lange reis naar de kamplocatie op vrijdag, en het slacklinen, erwtenschieten en longboad kegelen was het zondag tijd voor het klimmen en raften. Voor het klimmen moesten ze een hele toch naar boven maken. Daar aangekomen konden ze genieten van het uitzicht en een warm kampvuur. Van de berg waar ze vanaf gingen abseilen was het een 20 meter hoge daling steil naar beneden. Na het klimmen wisselde de groepen van activiteit. De groep van het klimmen ging raften en andersom. Het raften was 45 min rijden verder op een stuwmeer. Er kon helaas door de lage waterstand in de rivieren niet echt geraft worden. In plaats daarvan gingen ze op het stuwmeer met twee rafts tegen elkaar wedstrijden houden. Bijvoorbeeld wie kan de ballon van de ander het snelste kapot maken. Naast de fun kregen ze ook uitleg hoe ze nou op een raft moeten varen. Link hangen, achteruitvaren en in de boot gaan zitten. Na het raften was het tijd om weer terug te gaan naar het kampterrein om te gaan eten.

Sweden Express - Spellenmarkt

Bij de Sweden Express stond zondagmiddag een spellenmarkt op het programma. Er waren verschillende dingen die je kon doen zoals een Dalarna paard schilderen. Dalarna paard is dé trots van Zweden. Het paardje wordt gemaakt in de provincie Dalarna, in het dorpje Nusnäs. 

Verder kon je een fika maken. Een kanelbullar oftewel een kanaalbroodje op het kampvuur. Je kon laten zien dat je net zo sterk was als Pipi Langkous door een paard in de lucht te tillen.Ook oefenenden de deelnemers vast voor de avond bij het kampvuur met zang en dans. 

Wat ook niet mag ontbreken is de Ikea. Met een iemand buiten de tent die aanwijzingen geeft aan de bouwploeg in de tent om een hobbel-eland in elkaar te zetten. Het probleem is dat ze naar je moeten luisteren als je uitleg wilt geven hoe je het moet doen. Wij mochten even kijken hoe het bij Rebecca, Lara, Idan, Paula, Iris en Meike ging. Meike stond buiten de tent, maar luisteren naar haar, nee hoor. Ze gingen direct aan de slag en hadden totaal geen oor voor Meike. Gisteren was dat ook zo, maar uiteindelijk hadden ze haar toch nodig en gingen ze luisteren. Nu nog wachten tot ze haar nu ook weer nodig zouden hebben. Uiteindelijk zijn we maar weg gegaan, want bij de vorige groep duurde het een uur… 

BeverHIT - Aankomst

De tweede Bever HIT is ook begonnen! 

Soms heel verlegen, komen de eerste Bevers met hun ouders en broertjes of zusjes de bocht voor de blokhut om waar ze opgewacht worden door de leiding. Binnen worden ze aangemeld eventueel medicijnen opgeschreven. Ook mogen de Bevers gelijk een mooi slaap plekje uit zoeken voor vanavond. In de grote zaal kan er gekleurd worden en krijgen ze naamkaartjes op zodat iedereen kan zien hoe ze heten. Maar het is droog en al gauw zijn ze allemaal buiten, dennen appels zoeken, of lekker rond kijken. Als iedereen er is dan gaan de Bevers samen met de leiding in een grote kring staan en wordt met het hijsen van de vlag, het zingen van het bever lied en het opzeggen van de wet de Bever HIT geopend! 

Na de opening vertrekken de ouders, een ouder verteld dat haar zoontje vanmorgen om 5.30 uur al naast haar bed stond om te vragen wanneer ze konden gaan. Hij had er in ieder geval heel veel zin in. Als alle ouders vertrokken zijn gaan de bevers kenninsmakingsspelltjes doen.  

ZeilHIT - Cruiseschepenspel

Bij de Zeil HIT stond vanavond het Cruiseschepenspel op het programma. Met vliegtickets die bij het reisbureau gekocht waren gingen de groepjes naar de posten. De bedoeling was om zoveel mogelijk geld te verdienen. In post Rotterdam werd en bouwwerk gepionierd waar mee twee personen vervoerd moesten worden. Post Mumbai hier moesten de deelnemers door een A4-tje lopen! Probeer maar eens uit te vinden hoe je dat doet. In Los Angeles moesten de deelnemers door een spinnenweb. En in Vancouver moest er op een A-frame gelopen worden. Na de spellen was er kampvuur!

 

 

 

BeverHIT - Pannenkoeken en afscheid

Na een bezoek aan de casino hadden de Bevers ook het laatste puzzelstukje bemachtigd! De puzzel was af en de hele wereldkaart was te zien. Maarja, waar lag nu die schat? Uiteindelijk zijn ze erachter gekomen (hoe ze erbij kwamen houden we nog even geheim voor de volgende Bevers die komen), maar we kunnen zeggen dat de schat in ieder geval heel lekker was! Uiteindelijk was er nog even tijd om buiten te spelen maar daarna kwamen helaas alle papa’s en mama’s al weer. Ze hebben in ieder geval allemaal enorm genoten en er waren meerdere Bevers die volgend jaar graag weer willen komen!