Het nieuws van 2018

Het nieuws van HIT Mook 2018!

BeverHIT - Opening en een bijzonder diner

Zondag 1 4 BeverHIT website gecomprimeerd

Vanochtend was ons nieuwsteam aanwezig bij de aankomst van de nieuwe bevers. Het is de laatste aankomst van het weekend maar dat maakte voor de bevers niks uit. Ze zijn de ochtend begonnen door afscheid te nemen van papa en mama waarna het kamp officieel geopend is door de vlag te hijsen.

Na een leuke dag vol spellen waarin ze elkaar beter hebben leren kennen, was het tijd voor het avondeten. Dit was nogal een uitdaging, want de leiding had geen borden of bestek klaargelegd. De bevers hebben hun spaghetti dus met hun handen gegeten. Dit zorgde voor heel vieze, blije gezichtjes.

 

 

InterHITy - Jam proeven en onderweg naar Mook

Zondag 1 4 InterHITy website gecomprimeerd

De deelnemers van de InterHITy hebben vandaag het laatste stuk van de autopuzzel opgelost en gereden. Doormiddel van een website reden de deelnemers met succes langs alle checkpoints naar de posten. Eén van de posten bestond uit het geblinddoekt proeven van verschillende soorten jam, waar de deelnemers voor ieder goed antwoord twee minkilometers kregen.

Vervolgens hebben de deelnemers het laatste stukje van de etappe Alphen – Mook afgelegd door doormiddel van de puzzels uit het puzzelboek de juiste route te vinden. Morgen is de aankomst in Mook en daar krijgen de deelnemers de definitieve uitslag van de wedstrijd.

 

 

 

MisterX - Kabelbaan en natte oversteek

20180401 IMG 3084

De deelnemers van Mister X zijn vanochtend met de veerpont geweest om vervolgens bij een kabelbaan aan te komen. Daar is een aantal deelnemers met grote snelheid terug naar beneden gegaan. Beneden aangekomen kregen ze een code om de volgende post te vinden. Daar wachtte hen de (hopelijk droge) Natte Oversteek gevolgd door een potje Twister.

 

 

 

 

 

DDR2.0 - Draisine

IMG 5313Bij DDR 2.0 hebben de deelnemers het stuk tussen Kleve en Kranenburg per draisine afgelegd. ’s Ochtends vertrok de helft van de groep vanuit Kleve met aan boord pannen en een gasbrander om al rijdend tosti’s te bakken.

 

Zij werden ’s middags afgewisseld door de andere helft van de groep die van Kranenburg naar Kleve reed na de eierlunch. Ze sloten de middag af met buksschieten en de opbouw van het kampterrein.

 

 

 

DDR2.0 - De Hamburgerpost

DDR avondeten in KleveDe DDR had een mooie post in Kleve bij een grote burcht. Hier werden we aangenaam verrast met iedereen die bezig was met hamburgers te maken voor het avondeten! Ieder groepje een eigen vuurtje, eigen (nog bevroren) hamburgers en eigen groente. Nadat de deelnemers ons gezien hadden werd ons gevraagd of wij ook een hamburger wilden, en daar zeiden wij geen nee tegen natuurlijk! Tijdens het eten werd er genoten van het uitzicht over het dal en de burcht, bovenaan de berg. De vlaflip met hagelslag werd snel opgegeten, al was het niet altijd zonder te knoeien. Alles snel afwassen en weer door naar het nieuwe kapterrein, waar de tenten opgezet moeten worden.

 

 

 

ZeilHIT - Voor `t eerst het water op!

zeilHITVandaag dan toch eindelijk het water op om de theorie in praktijk te brengen. Iedereen een zwemvest aan en snel de lelievlet in, om deze klaar te maken voor vertrek! Met een heerlijk zonnetje lagen velen op het dek te zonnen. Echt zeilen kwam er niet van, aangezien het bijna windstil was... Van het nieuwsteam waren we net te laat om nog mee te gaan, dan maar vanaf de kant de telelens de boten fotograferen.

 

Naast de telelens hadden we ook nog een “geheim wapen,” namelijk een drone! Hiermee konden we eigenlijk toch dicht in de buurt komen van de vletten, om ze van dichtbij op de foto (en film) te krijgen! Helaas moest iedereen weer richting de kant, omdat het donker werd en begon te regenen. Het was wel een geslaagde eerste vaart van iedereen!

 

BeverHIT - Red het circus!

BeverHITVandaag was alweer de laatste dag voor de eerste groep bevers. Er werden een hoop spellen gespeeld om het circus te redden. Tijdens de hindernisbaan ging het er spannend aan toe, zelfs Rebbel ging mee doen. Ze rolde op haar rug onder de stoel door, waardoor ze nog bijna vast kwam te zitten ook!

Door de hulp van Rebbel haalde haar team weer een grote achterstand in, en hierdoor was het bijna gelijk spel! Het was niet alleen onder een stoel door kruipen, maar ook slalommen tussen pionnen door, door een hoepel heen, om de boom, en uiteindelijk over de tafel!