Houten egel op Buitenzorg

Locatie

De hoofdlocatie van HIT Baarn is Scoutcentrum Buitenzorg. De meeste HIT-onderdelen zullen hier op zaterdag openen, of eindigen hier hun HIT-avontuur. Het scoutcentrum ligt midden in Nederland, aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op het terrein vind je zestien kampeervelden, en drie gebouwen, elk met een eigen kampvuurplaats. Het terrein is eigendom van Scouting Nederland sinds 1949 en wordt beheerd door vrijwilligers. Meer informatie vind je op de website van het scoutcentrum.

Zijn jullie iets vergeten in te pakken als jullie naar de HIT komen, zoals een zaklamp, een goede trekkersrugzak, drinkflessen, touw, zakmessen, kompassen of andere kampeerartikelen? Of wil je ook wel zo'n felgekleurde ScoutFit-trui of een scoutgadget? Geen nood, want op het terrein bevindt zich ook een Scoutshop. Vraag bij de staf van jouw HIT-onderdeel naar de aangepaste openingstijden tijdens de HIT, of informeer ernaar direct bij de Scoutshop zelf.

Route

Hoe je het makkelijkste bij onze hoofdlocatie kunt komen, vind je in onderstaande routebeschrijving.

Let op: Niet ieder HIT-onderdeel start of eindigt op onze hoofdlocatie. Enkele weken voordat de HIT begint, is van elk HIT-onderdeel de deelnemersinformatie te downloaden vanaf de HIT-website. Hierin staat voor elk HIT-onderdeel precies beschreven waar en hoe laat de deelnemers verwacht worden, en waar en hoe laat er wordt afgesloten.

Met de auto

Met de auto vanuit de richting Utrecht
  • A27 richting Hilversum Noord/Amersfoort
  • Afslag A1/E231 Amersfoort
  • Afslag 10 (Baarn Noord)
  • Ongeveer 800 meter na de rotonde ligt rechts het Scoutcentrum.
Met de auto vanuit de richting Amsterdam
  • A1 richting Amersfoort
  • Afslag 10 (Baarn Noord)
  • Ongeveer 800 meter na de rotonde ligt rechts het Scoutcentrum.
Met de auto vanuit de richting Zwolle
  • A28 richting Amersfoort
  • Bij knooppunt Hoevelaken A1 richting Hilversum/Amsterdam, afslag Baarn-Noord
  • Ongeveer 800 meter na de rotonde ligt rechts het Scoutcentrum.
Met de auto vanuit de richting Apeldoorn
  • A1 richting Hilversum/Amsterdam, afslag Baarn-Noord

Met het OV

Buitenzorg ligt op circa vijftien minuten loopafstand van treinstation Baarn.

• Ga vanuit het station linksaf (Gerrit van der Veenlaan).
  • Volg deze weg langs het spoor tot de T- splitsing.
  • Ga hier rechtsaf (Amsterdamsestraatweg).
  • Na enige tijd ligt Buitenzorg aan je linkerhand.

GPS-coördinaten

N 52°12'53", E 5°15'54"