Na een gezellige avond en overnachting bij Frau Loo was het vanochtend tijd om alles weer in te pakken. En voor dat de leiding het in de gaten had stonden alle groepjes al weer klaar om op weg te gaan. Vanochtend werd er gestart met een post waar alle deelnemers moesten kratstapelen. Het record dat uiteindelijk gevestigd is, was 9 kratten.  

Bij het kratstapelen kwamen we een groep tegen met vijf heren en een dame. Rebecca, heeft daarom een ook een mannennaam gekregen, namelijk Laurens. Verder zitten Niels, Daan, Simeon, Sander en Alard, allemaal van Scouting de Geuzen uit Arnhem. Ze waren wel heel kenmerkend in het aanmoedigen, het ging namelijk zo: je kunt het! Ik geloof in je! Geloof in je zelf want ik geloof niet in je! Tja… Het klonk in ieder geval heel gezellig.  

Uiteindelijk moesten ze aan de stand van de zon (waar was die...?!) bepalen waar ze naartoe moesten. Niet gek ook dat de meerderheid van de groepjes de verkeerde kant op liepen (wij als Nieuwsteam waren oprecht overtuigd dat de weg het bos in de goede weg was...). Uiteindelijk zijn ze allemaal bij de tweede post waar ze gingen bumperballen. Een groot succes, maar dat het doel was om die voetbal aan de overkant te krijgen waren ze wellicht een beetje vergeten.  

Bij het kratstapelen kwamen we een groep uit Brabant tegen, hun groepsnaam was ‘ de Chinese muur fans’. Waarom? Nou, ze hebben een keer Chinese muur gespeeld en toen zijn Martijn en Fleur tegen elkaar gebotst, met zelfs littekens als gevolg. Daarnaast zitten Kim, Karlijn, Annelin en Maik in het groepje. Ze komen allemaal van een scoutinggroep in Someren, maar over de naam van die groep waren ze aan het discussiëren. En de discussies gingen niet alleen daarover, ze twijfelden ook welk pijltje nou het noorden is… Ze vonden het tot nu toe heel gezellig, maar ze konden echt niet tegen de harde g en rollende r en ze vonden het raar dat alle andere deelnemers niet van carnaval hielden… 

Op de derde post moesten ze een enorme heuvel af lopen / rollen / rennen / glijden, om beneden een eitje te pakken en vervolgens weer diezelfde enorme berg op te klimmen, en dat dan zo snel mogelijk. Een groot succes allemaal, net als het theezakjeswerpen, tja, laat dat jullie zoon of dochter zelf maar uitleggen...