HIT Heerenveen: Daar wil je heen!

Het is bijna zover! Vanaf een nieuwe locatie in Heerenveen staan er in 2022 dertien fanatieke stafteams en een enthousiast C-team klaar om jou een onvergetelijke HIT te laten beleven! Voor de wind gaan op de Friese meren, een tocht maken per auto langs de Friese Elfsteden, crossen met je 4x4, zwerven door de bossen met de Grijze Jagers, op ontdekkingsreis met koning Redbad, slapen in je zelf getimmerde hut of je ouders meenemen voor een sportief avontuur... wat wil je nog meer? Ben jij één van de vele gelukkigen die zich voor onze HITs heeft ingeschreven? Dan Oant Sjen van 15 tot 18 april 2022, want HIT Heerenveen: daar ga je heen!

Welpen & scouts

De allerjongsten gaan aan de slag met hamers, spijkers en een enorme berg hout bij Spijkervast (8-12 jaar). In teams van zes kinderen bouwen ze samen een fantastisch pallethuis. Als het bouwwerk stevig genoeg is, mogen de welpen er zelfs in slapen! Welpen die hun ouders niet zielig alleen thuis willen laten, nemen hun ouders mee op Avon(d)/(t)uur (7-11 jaar / 21-75 jaar). Samen indoor klimmen, knopen en raadsels oplossen, en voordat ze 's avonds samen de tent in duiken, gezellig marshmallows roosteren op het kampvuur. De oudste welpen en jongste scouts die houden van sluipen, geheimtaal ontcijferen en het redden van een verdwenen prinses, gaan bij het korps Grijze Jager Junior (9-12 jaar) leren hoe het is om een echte leerling-jager te zijn. Wie bij Fryslân niet aan bos denkt, maar aan water, kan terecht bij de HIT Sail Fryslân (11-15 jaar). Drie dagen zeilen in een lelievlet, óók voor land- en luchtscouts zonder er-vaar-ing! Ook kun je in Fryslân terug in de tijd en ga je samen met je medescouts op expeditie met de Friese koning Redbad!

Explo's, roverscouts en plusscouts

Berichten coderen, boogschieten, tactische oefeningen doen. Explo's zullen hun beheersing van verschillende vaardigheden trainen en hun conditie testen. Aan het eind zal door het Korps een oordeel geveld worden, of de leerlingen waardig zijn om tot het Korps van Grijze Jager (13-17 jaar) toe te treden. En bij wie de Elfstedenkoorts alsnog is toegeslagen, doet mee aan de (H)it Giet Oan (18-99 jaar) , een autorally langs de Friese elf steden, met als doel het behalen van dat felbegeerde elfstedenkruisje.

Nieuws & voorpret

Kijk voor voorpret en de laatste nieuwtjes op onze social media-kanalen (instagram en facebook), en vergeet ook niet te volgen / liken!

HIT Sail Fryslan Actiefoto 2019Spijkervast Actiefoto 2019 Grijze Jagers Uitreiking Eikenblad 2019 HIT Giet Oan Actiefoto 2019