HIT Dwingeloo in 2022

Wij zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de HIT Dwingeloo 2022.

Jij komt toch ook? Inschrijven kan vanaf 23 januari 2022. Volg ons op Facebook!

BLOG Sluiting van het kamp

Het is maandagmiddag, de HIT Dwingeloo is bijna afgelopen.
Na vier dagen hiken en kamperen, zijn alle deelnemers weer terug op het labelterrein. Ze verzamelen zich rond de Sahara voor de sluiting.

sluiting 1

De sluiting van het kamp. Terwijl de drie vlaggen langzaam gestreken worden, is het stil op de Sahara. Het is net alsof iedereen even in gedachten verzonken is, denkend aan de leuke, avontuurlijke of grappige belevenissen van het weekend. Dat spannende avondspel in het bos, de oversteek op dat wiebelige vlot, de knakworstjes en de overheerlijke macaroni, het moment waarop je na een lange hikedag op het kampterrein aankomt, de gezellige lange avonden bij het kampvuur en de sterke verhalen die daar verteld werden, ’s nachts lekker lang kletsen in de tent, het klauteren over die wiebelige trappersbaan, de blarenpleisters van de EHBO, het smullen van de op houtvuur gebakken pizza, de flauwe grappen van je groepsgenoten tijdens het hiken, de pittige hagelstenenbui op zondagmiddag, de zelfgemaakte frietbuil-tentjes, het prachtige Dwingelderveld, dat er iemand over een scheerlijn struikelde… en natuurlijk de leuke medescouts die je tijdens deze HIT hebt leren kennen.
613 deelnemers, allen terugdenkend aan mooi en avontuurlijk Paasweekend.

sluiting 2

“Groep rust.” De vlaggen zijn gestreken. Het kamp is weer afgelopen, maar wat was het geweldig!
Dat wordt nog dagen nagenieten.

BLOG boomhutten, paardenboxen en paasvuren

Tijdens de Vrije zwerfhike zoeken de deelnemers hun eigen overnachtingsplaats. Dat hoeft niet altijd een tent te zijn...
Zo was een groepje van de scoutinggroep Phoenix uit Tiel op de Brink van Dwingeloo familie tegengekomen. Binnen de kortste keren waren ze verzekerd van een overnachting in deze geweldige boomhut!
 
 Vrije Zwerfhike 1 boomhut
 
De groepen Sabriris en co (Emma en Iris van De Trappers Hoogezand en Iris en Sabine van de Fraeylema Slochteren) en Poar neem'n (Rico en Leon van De Voerman uit Hattum) hebben het ook goed voor elkaar. Terwijl ze aan het uitrusten waren in Diepebrug vroeg iemand of ze nog een slaapplaats nodig hadden. Verderop de weg konden ze zichzelf mooi stallen in een lege paardenbox. Daar voelden ze zich zo thuis dat ze besloten om ook de tweede nacht daar door te brengen. Onder het genot van pizza en shoarma vertellen ze hoe Iris van de Fraeylema enthousiast een oversteek over het kanaal maakte om er vervolgens achter te komen dat die post helemaal niet bij hun hike hoorde!
Hidde en Martijn van de McDonald uit Den Haag en Jasper en Kevin van de Jonkheer Baelaerts van Blokland uit Barendrecht twijfelden of ze naar een hunnebed zouden lopen of een paasvuur gingen opzoeken. Het paasvuur leek ze uiteindelijk het leukst. Zoals te zien op de foto is hun missie geslaagd.
 
IMG 20170417 WA0012

BLOG De SWAG van de beginnende hikers

De beginnende hikers hebben dit weekend met boer Boris een groot avontuur beleefd, zij zijn tijdens allerlei spellen en de hike op zoek geweest naar SWAG. Maar wat is nou eigenlijk ‘swag’? Wanneer weet je het als je ‘swag’ hebt? Het is een hip maar vaag woord, in feite betekent het: een stoere, relaxte en chille uitstraling. Ongetwijfeld hebben de beginnende hikers dit met boer Boris gevonden, maar boven alles hebben de hikers zelf ontzettende ‘swag’! Zo hebben ze namelijk tijdens dit kamp mooie vriendschappen opgebouwd. De hikers hebben het met elkaar zó naar hun zin gehad, dat ze samen een groeps-app gaan aanmaken om in contact te kunnen blijven na de HIT. En sterker nog, vanuit deze verse vriendschappen in zelfs een stelletje ontstaan! Dit had natuurlijk niet kunnen gebeuren als de hikers zelf geen stoere, relaxte en chille uitstraling hadden gehad.

blog de swag van de beginnende hikers

De maandag van de beginnende hikers startte met een potje ochtendgymnastiek. Hierdoor zaten de hikers de hele dag weer boordevol energie! Samen hebben ze heerlijke broodjes knakworst gebakken en lekker spelletjes gespeeld in het zonnetje. Allerlei ingrediënten voor een mooie laatste dag samen. Met alle nieuw aangeleerde hiketechnieken en alle verse vriendschappen en kampliefdes, zijn zij er klaar voor om volgend jaar met een superswaggy groep een nieuwe hike te trotseren!

BLOG Yoga moves en galabanen

Het leven van een Adventure Ranger kan samengevat worden in één woord: Actie! Op de laatste dag van de HIT ontwaken ze vroeg en staan er direct al meerdere actieve spellen op de planning. En dan moeten ze tussendoor óók nog rekening houden met van die ‘moet-taken’, zoals afwassen en tenten opruimen. Hun harde werk wordt uiteindelijk wel beloond met een medailleceremonie om 15:00 uur, maar is het dan nog wel mogelijk om tussendoor wat rust te vinden? Je zou het niet zeggen, maar de Adventure Rangers vonden dit bij de galabaan op de Sahara.

blog yogamoves en galabanen 1

Even afwijken van de agenda is soms wel even fijn, en in het geval van de Adventure Rangers ook zeer verdiend. Zo namen zij even een kijkje bij de galabaan, die er toch ook wel erg groot en spannend uitzag! En wat is nou de perfecte manier om spanning los te laten en drukte in je hoofd te doen verdwijnen? Juist, yoga! Om lekker los en soepeltjes de galabaan over te kunnen, deden de Rangers wat yoga-oefeningen zoals bijvoorbeeld de zonnegroet. Deze serie van rustige, vloeiende bewegingen maakte ruimte voor wat ontspanning en meditatie en activeerde de energie die de Rangers op de laatste dag nog overhadden.

blog yogamoves en galabanen 2

Voor sommige Rangers was het trotseren van de galabaan nog wel erg moeilijk en eng, en hadden ze misschien wel eens wat hulp nodig. Maar als echte Adventure Rangers zijn ze de uitdaging aangegaan en hebben ze er met hun zonnegroet ook nog voor gezorgd dat we op de laatste middag van de HIT allemaal nog van de zon kunnen genieten!