Zaterdag was een zware dag voor de Powerkids. De zon scheen hard op ze neer, maar desondanks namen de dappere strijders het op tegen de elementen. Als eerste hebben de Powerkids geoefend wat je moet doen als het water ook echt het reservaat bereikt. De voeten-van-de-vloer methode werkt ook niet heel erg. Je voeten blijven wel droog, alleen de rest niet. Das niet zo handig, daarom hebben de Powerkids een leidingstelsel over gesmokkeld en in elkaar gezet. Zo blijft het hele terrein droog.

Hijgende Bizon kwam aan snellen om te vertellen dat het Eeuwige Vuur bijna uit was! Zonder het Eeuwige Vuur kunnen de Mokianen niet leven. Ze kunnen niks meer vangen en zullen het erg koud krijgen. Gelukkig kunnen de dappere kinderen de drie elementen van vuur samenvoegen tot een echt vuurtje! Om te kijken of de kinderen wel echt goed met vuur om kunnen gaan, hebben ze spelletjes met vuur gedaan. Zo hebben ze geleerd om met een waterpistool vlammetjes uit te maken. Maar om een marshmallow boven het vuur te houden, moet je ook wel wat van vuur weten. Dit is natuurlijk ook gewoon heel lekker!

Nu de Powerkids van alles over vuur weten, kan de Oer Indiaan het eeuwige vuur weer aan laten wakkeren. Met spectaculaire vonken sprong het vuur weer aan en was de OpperHoofd weer helemaal blij. Helaas voor hem, en voor de Powerkids, duurde dit niet heel lang. Zo bleek het dat Rode Wolk beschoten was, en nu opeens een pijl in haar hoofd had! Wat erg! Maar er hing, een brief aan de pijl. Daar op stond dat iemand ons de oorlog verklaarde! Het OpperHoofd stuurde de Indianen meteen op pad om oorlogskleuren te zoeken. Daarna kregen ze het oorlogspad te zien. Deze lichtte voor hen op, en aan het einde van het pad zou de strijdbijl moeten liggen. Deze lag er alleen niet, in plaats daar van vonden ze de kapotte vredespijp van de Medicijnman. Dit betekent natuurlijk oorlog!

Het OpperHoofd liet Slissende Slang de strijdbijl halen waarna de Ziener voorspelde dat de Powerkids morgen de strijd aan moeten met het element Wind. Er staat hun een barre tocht te wachten. Na een spannend verhaal van Grote Beer lagen de kinderen al snel weer lekker warm in hun bedje, klaar voor de strijd van morgen...