Abseilen

Abseilen

Onze razende reporters zoeken ook op de laatste HITdag naar het nieuws. Het nieuws schoot deze ochtend dan ook snel voorbij. Gelukkig vonden wij een plek waar nieuws was.

Meelopend met een groepje probeerden wij de stoere verhalen los te krijgen. Zij vertelden dat de nachten koud waren. Overdag was het leuk, maar een paar gaven wel aan dat zij nu slapende de tocht aan het lopen waren. Zijn weg vervolgend nam de reporter afscheid van deze groep en liep naar de post.

Staand op een koude brug was de eerstvolgende post van de DDR. Op de brug kregen de deelnemers de opdracht dat zij van de brug moesten abseilen. Ondanks de kou ging de eerste DDR'er snel over de muur. Hij daalde dapper af in de diepte de kou tegemoet tredend. De tweede deelnemer ging ook over de rand zijn grens opzoeken. Heel dapper wilde hij naar beneden abseilen, maar besloot op het laatste moment toch niet omlaag te gaan. Tijdens de DDR wordt er ook over de grens gekeken. Na deze post vervolgden de deelnemers hun tocht naar de sluiting in Mook.