De hele groep

Het doel gedurende de Allerslechtste HIT is het verzamelen van zoveel mogelijk gouden kroonkurken. Met deze kroonkurken kunnen de groepjes in de avond bij de veiling dingen kopen. Denk hierbij aan een massage, een lekker warme kruik in bed, een zak chips of het eerste startrecht bij een spel. Maar ook de leiding kan gekocht worden om de tent op te zetten of het avondeten te koken.

 

De Zachte eitjesHet doel gedurende de Allerslechtste HIT is het verzamelen van zoveel mogelijk gouden kroonkurken. Met deze kroonkurken kunnen de groepjes in de avond bij de veiling dingen kopen. Denk hierbij aan een massage, een lekker warme kruik in bed, een zak chips of het eerste startrecht bij een spel. Maar ook de leiding kan gekocht worden om de tent op te zetten of het avondeten te koken. De groep van de Zachte eitjes hebben al een ontbijtje op bed gekocht bij een dergelijke veiling. Deze eitjes (Anke, Eline en Marlies) hebben gelukkig nog maar weinig fout gelopen bij de frikandel- en paasei-tochten. Als omschrijving van hun HIT gaven ze ‘een beetje liedjes zingen en dansjes doen’. Ze missen Kim wel heel erg in hun groep, maar als vervanging hebben ze een pop die naar haar genoemd is.

Tijdens ons bezoek gingen de groepjes met de trein van Elst naar Nijmegen en gedurende deze reis moesten ze een treinroof spelen. Met een nette houding en een goede openingszin konden ze, indien ze een kwartet tevoorschijn konden toveren, een gouden kroonkurk verdienen. Deze ‘eisen’ voor de treinroof konden ze achterhalen door de vragen in een quiz goed te beantwoorden, en dat was nog best lastig. Uiteindelijk lukte het de meeste groepjes wel. Eén van de meiden wist zelfs een kwartet achter het oor van één van de leiding te toveren, een geslaagde treinroof dus!

Eenmaal aangekomen op station Nijmegen kwam de uitleg over het volgende spel. In de binnenstad hingen codes op verschillende locaties, die ze middels cryptische omschrijvingen konden achterhalen. Naast deze geplakte codes kreeg elk groepje ook een code op de rug. Wanneer deze gespot werd door een ander groepje, dan kreeg dat groepje extra punten. Ze mochten het niet bedekken, dus dan moest je wel eens lastig lopen. Pepijn en Cyrien waren heel slim, zij hadden op het station al verschillende codes van ruggen gezien terwijl de groepjes wegliepen. Ze hebben het trouwens erg naar hun zin op het kamp, zeker het lasergamen van gisteravond vonden ze gaaf! Roberto en Robin (a.k.a. de Buikschuivers) hebben het tot nu toe ook erg gezellig op het kamp.

Morgen wordt het laatste stuk van de tocht afgelegd. De groepjes kunnen hierbij met taxi-tickets stukjes overbruggen met een taxi. Tijdens deze rit zullen ze vragen gesteld krijgen, en zolang deze goed beantwoord worden rijdt de taxi door. Rens heeft al de hele middag een ticket uit zijn sok steken, maar nog geen enkel groepje is zo slim geweest om hem te pakken…