Picture1.pngRond 12:00 uur konden de eerste deelnemers voor het Stookkamp zich al melden bij de inschrijfbalie. Daar kregen ze te horen in welke patrouille ze dit weekend zitten. Daarna konden ze beginnen met het opzetten van hun eigen tenten.

De jaarlijkse spectaculaire opening van het Stookkamp werd door de staf druk voorbereid. Dit zou namelijk vlekkeloos moeten verlopen. Rond 13:00 uur werd er gefloten en moesten alle deelnemers zich verzamelen bij de vlag. Daar kregen ze een uitleg over het kampterrein en andere belangrijke regels, zoals waar ze op moesten letten bij het stoken. Na deze uitleg werd het kamp geopend door het maken van een vuur met staal en vuursteen. Met het vuur werden verschillende touwtjes doorgebrand, waardoor onder andere de vlag omhoog ging. Het vuur liep verder via een knallend pad, eindigend in het kampvuur.

Na deze spectaculaire opening speelden ze een kennismakingsspel. Het doel was om een quintet (een setje van 5 dezelfde items) bij elkaar te verzamelen, wat vermoeilijkt werd doordat ze per koppel aan elkaar gebonden zaten met touw.

Klik hier voor meer afbeeldingen