12885766 1323653790995183 4969868119207016469 oVuurtje leren stoken, dat is één, maar er zijn verschillende soorten vuur én je kunt het op heel veel manieren toepassen. Bij de workshops op het Stookkamp maken de deelnemers kennis met verschillende manieren waarop je een vuur op kunt bouwen én hoe je vuur kunt toepassen. Hoe bouw je een tipi-vuur, wat is een pagode-vuur. Allemaal dingen die uw kind wellicht voor het kamp nog niet wist, maar na het kamp zeker weet!

Vuur is niet alleen handig voor de warmte maar je kunt er ook op koken. De kinderen kregen 2 blikken waar ze een klein gasfornuisje van maakte. In het grote blik moesten gaten worden gemaakt.
Daarin moest het vuur worden gestookt. Het kleine blik moest worden in geknipt om deze zo in het grote blik te hangen. Als je speciale berkensnippers warm maakt komt er een soort gas uit. Dan kan er met een klein pannetje op worden gekookt.

Daarnaast is vuur ook leuk voor een spectaculaire opening. Op vrijdag werd het stookkamp geopend met natuurlijk een vuur opening. De kinderen kregen vandaag de kans om daar een stukje van na te maken. Zo konden ze met een kettinreactie van vuur de vlag hijsen.

Bekijk meer foto's op Facebook